Pols

  (Autor/autora) , (Traductor/traductora) , (Traductor/traductora) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció) , (Maquetació) , (Director de la col·lecció)

  La pols en l’arxiu, la imatge dels documents polsegososos segurament és la metàfora més reconeixible sobre el treball de qui es dedica a la història. Pols és un llibre sobre la pràctica i l’escriptura de la història que reconsidera els plantejaments sobre el passat assumits com a inqüestionables, heretats de la historiografia del segle XIX. 

  A través d’una interacció amb materials historiogràfics, literaris o fonts judicials, Pols planteja una reflexió sobre les fonts, l’arxiu i el treball de qui es dedica a l’estudi de la història. En les  seues pàgines desfilen George Eliot, Jules Michelet, Elizabeth Gaskell, W.H. Auden o Roland Barthes, en una  proposta multidisciplinar, en un text d’escriptura rigorosa i profunda, fet que ha convertit aquesta obra en un clàssic contemporani.  

  Pols és un llibre de teoria de la historiografia, tant com és un llibre d’història social i d’història cultural. La riquesa i la complexitat de les seues propostes s’adrecen a un exercici de desestabilització dels tòpics més difosos sobre l’escriptura històrica i la relació amb el passat. Si per definició l’arxiu és el dipòsit de tot allò que no ha de desaparéixer, aquest llibre argumenta que, com la pols mateixa, la matèria de la història mai no s’esborra. Pols s’adreça tant a historiadors professionals, estudiants de la disciplina i arxivers, com a qualsevol persona interessada en la manera com els historiadors i les historiadores treballen. 


   Carolyn Steedman
   és catedràtica emèrita a la Universitat de Warwick, ha desenvolupat la seua trajectòria al Centre for the Study of Social History de la mateixa Universitat. És una de les historiadores socials més destacades de la seua generació, els seus treballs han obert vies noves per a l’estudi del gènere —en especial en les classes populars—, així com en la història cultural i la teoria de la història. Entre els seus llibres destaquen Landscape for a Good Woman (1986), Past Tenses. Essays on writing, autobiography and history (1992), Master and servant. Love and labour in the english industrial age (2007), An everyday life of the english working class (2013) i Poetry for historians or, W.H. Auden and history (2018). 

  Autor/autora
  Traductor/traductora
  Traductor/traductora
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Maquetació
  Director de la col·lecció
  Col·lecció
  Adés & Ara
  Matèria
  Història
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478228652
  ISBN
  978-84-7822-865-2
  Pàgines
  216
  Ample
  15 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  04-03-2021
  Número de la col·lecció
  11
  Tapa blana
  €15,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats