Pratica de citreria

  Un tractat de falconeria de Maties Mercader (1475). Edició crítica

  (Autor/autora) , (Edició, introducció i notes)

  La Pratica de citreria és obra de Maties Mercader, canonge valencià del segle XV i fill, net i oncle de tres batlles generals del Regne de València. Fou ardiaca major de la Seu valenciana, paborde i rector de l'església de Sant Nicolau de València, entre d'altres. Va haver d'intervenir en processos legals contra la Inquisició que imposava Ferran el Catòlic. I ho féu tot defensant les lleis valencianes, així com els interessos de l'Església en els temps difícils de finals d'un règim que el Catòlic s'entestà a liquidar.
  Posseïdor d'una important biblioteca, amb molts llibres portats a València des de Nàpols, participà en l'humanisme que bullia a l'altra banda del Mediterrani.
  El tractat de falconeria que Mercader va llegar a les portes del Renaixement i que ara editem li l'encomanà el rei Ferran I de Nàpols, fill d'Alfons el Magnànim, en una Cort on l'afició a la caça vivia temps gloriosos i era més important que a cap altre lloc de l'Europa d'aleshores. A Nàpols acudien experts d'arreu, amb tècniques noves, i hi dipositaven les seues experiències, de manera que va esdevenir el centre amb més prestigi, i més innovador, on es valorava més l'experimentació directa que la tradició. Mercader participà en aquesta ciència nova.

  autora de l'edició:
  Roser Melchor és llicenciada en Filologia Catalana i Italiana, especialitats que ha posat al servei de l'edició de textos entre ambdós llengües en contacte. Edita el text Pratica de citreria de Maties Mercader a partir dels testimonis de les biblioteques: Biblioteca Nacional de España, Real Biblioteca del Monasterio de San Lorenzo de El Escorial, Bibliothèque Nationale de France, Yale University Library, Biblioteca Comunale di Palermo i Biblioteca Centrale dela Regione di Sicilia.
  Autor/autora
  Edició, introducció i notes
  Col·lecció
  Arxius i Documents
  Matèria
  Història
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227358
  ISBN
  978-84-7822-735-8
  Pàgines
  205
  Ample
  17 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2017
  Número en la col·lecció
  68
  Tapa blana
  €14,00

  Llibres relacionats