Reflexiones sobre género y ciencia

  (Autor/autora) , (Traductor/traductora) , (Diseño de la cubierta)

  Per què l'objectivitat i la raó són considerades masculines i la subjectivitat i el sentiment femenins? Com influeix aquesta caracterització en els objectius i els mètodes de la investigació científica? El present treball innovador estudia les possibilitats d'una ciència alliberada del gènere i les condicions en què això pot fer-se realitat.
  «El llibre de Keller ofereix tot un nou ventall d'idees a qui vulga reflexionar sobre la història de la ciència, és a dir, sobre la història del món modern... Alegrem-nos de viure en una època en la qual un llibre tan brillant i innovador puga eixir a la llum, un llibre que ens introdueix en nous corrents de pensament.» (lan Hacking, New Republic).
  «Una iniciativa brillant i sensible que fa honor no sols a la cultura feminista sinó també en darrera instància a la ciència.» (Barbara Ehrenreich, Mother Jones).
  «El llibre representa l'expressió d'un punt de vista feminista particular que és més convincent a causa del compromís de Keller amb la ciència i la comprensió que en té. Com a contribució viva i important a l'estudi de la ciència, estimularà indubtablement l'argumentació i la controvèrsia.» (Helen Longino, Texas Humanist).
  «Coherentment seriós, provocador i interrelacionat... Un llibre ben fet que pot ser d'utilitat en els estudis universitaris i de postgrau sobre la dona, la filosofia i la història de la ciència.» (E. C. Patterson, Choice).
  «Escrit amb gràcia i claredat, serà considerat com una contribució important a la teoria feminista, a la sociologia del coneixement i a la crítica constant del mètode científic establit.» (Lillian B. Rubin).
  Evelyn Fox Keller, professora de matemàtiques i humanitats en la Northeastem University, és autora de Feeling for the Organism, una biografia molt aplaudida de la Premi Nobel Barbara McClintock.

  Autor/autora
  Traductor/traductora
  Diseño de la cubierta
  Col·lecció
  Política y Sociedad
  Matèria
  Sociedad y Ciencias Sociales
  Idioma
  • Castellano
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478220274
  ISBN
  978-84-7822-027-4
  Pàgines
  191
  Ample
  15 cm
  Alt
  23 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  03-10-1990
  Número en la col·lecció
  4

  No disponible

  Llibres relacionats