Retratistas fotógrafos en Valencia (1840-1900)

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció)

  El present llibre s'ha plantejat com una aproximació al esdevenir històric dels retratistes valencians en el segle XIX i resumeix un treball de camp efectuat pel seu autor durant cinc anys d'investigacions en diferents arxius i hemeroteques. Després d'una breu introducció en la qual es fa referència al retrat com a gènere i els diferents models utilitzats, s'endinsa en matèria repassant els orígens de la fotografia i la seua divulgació en València. A continuació, el text es centra en l'estudi cronològic dels retratistes que treballaren en València entre 1840 i 1900, d'acord amb les restes documentals que ens han deixat i amb les obres físiques que es conserven, dedicant atenció preferent al període comprés entre 1860 i 1800 per ser el més fructífer. El seu autor fa especial recalcament en el fet de narrar els esdeveniments sense fer distincions entre les grans figures i els petits participants, seguint el consell del filòsof Walter Benjamin, perquè res d'allò esdevingut ha de donar-se per perdut per a la historicitat.

  L'objectiu bàsic de la present investigació ha sigut, en paraules del seu autor, el de contribuir a la historiografia de l'art espanyol i valencià del segle XIX, des del fet fotogràfic.

  El objetivo básico de la presente investigación ha sido, en palabras de su autor, el de contribuir a la historiografía del arte español y valenciano del siglo XIX, desde el hecho fotográfico.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Col·lecció
  Formes Plàstiques
  Matèria
  Arts i Disseny
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478224623
  ISBN
  978-84-7822-462-3
  Pàgines
  195
  Ample
  21 cm
  Alt
  28 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2006
  Número de la col·lecció
  20
  Tapa blana
  €16,00

  Llibres relacionats