Revista Debats. Número 137/2. 2023. Val

  Revista de cultura, poder i societat. Una dècada d'impugnació? Revoltes socials en la geografia del capitalisme global

  (Autor/autora)

  Fundada el 1982, es publica per la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València amb la voluntat de promoure els debats contemporanis sobre les relacions entre la cultura, el poder i la societat des d'una perspectiva àmplia i multidisciplinar, integrant la vessant de les ciències socials i els estudis culturals.

  Novetats a partir del número 137/1 (2023). Indexació i qualitat

  • Concedit el segell de qualitat de FECYT a les àrees de Ciències Polítiques i Sociologia i Comunicació, Informació i Documentació Científica.
  • Ha millorat l'impacte a Scopus, el CiteScore del 2022 és de 0,4 i està en el percentil 51è. Això indica que la revista va camí al Q2
  • Debats ha ingressat el Q2 de Scimago Journal Rankings (SJR) a l'àrea de Cultural Studies.

  Debats. Número 137/2 (2023)

  Monogràfic:

  «Una dècada d’impugnació? Revoltes socials en la geografia del capitalisme global». Coordinat per Rommy Morales-Olivares, Pablo Rivera-Vargas i Eduardo Alvarado Espina.

  Articles de Victoria Álvarez i Luisina Ferrante; Lluís Parcerisa i Antoni Verger; Clayton Cunha Filho; Judith Muñoz, Soledad Ascencio i Zoila Madrid; Eduardo Alvarado-Espina, Rommy Morales-Olivares i Pablo Rivera-Vargas; Manuel Antonio Garretón i Rommy Morales-Olivares; Alba Cruz Castillo i Diego Barragán.

  Sumari del monogràfic

  Rommy Morales-Olivares, Pablo Rivera-Vargas i Eduardo Alvarado Espina. Presentacio´ del monogra`fic «Una dècada d’impugnació? Revoltes socials en la geografia del capitalisme global».

  Quadern

  Luisina Ferrante i Victoria Álvarez: «#AbortoLegalYa. Activismes digitals per l’avortament legal a l’Argentina, 2018-2020».

  Lluís Parcerisa i Antoni Verger: «Nous moviments socials en temps de conservadorisme i austeritat: anàlisi del procés polític de mobilització educativa a les Illes Balears (2013-2015)».

  Clayton Cunha Filho: «Què ocorre a Bolívia? De les eleccions fallides del 2019 al retorn triomfal del MAS el 2020 i més enllà».

  Judith Muñoz, Soledad Ascencio i Zoila Madrid: «Berta Cáceres, agència i resistència: una interpel·lació feminista-indígena a la crisi capital/vida».

  Eduardo Alvarado-Espina, Rommy Morales-Olivares i Pablo Rivera-Vargas: «Revolta social a Xile: una contrahegemonia política que impugna el relat neoliberal?».

  Manuel Antonio Garretón i Rommy Morales-Olivares: «De l’«esclat social» d’octubre de 2019 al canvi constitucional. El significat polític de les mobilitzacions socials a Xile».

  Alba Cruz Castillo i Diego Barragán: «Resistències col·lectives de dones afrocolombianes víctimes supervivents a Colòmbia: una aposta contrahegemònica».

  Article

  Marcela A. País Andrade: «#Moviment (trans)feminista #COVID-19. Del diàleg territorial al virtual en les experiències culturals i artístiques a l’Argentina i a Espanya».

  Ressenya

  Marc Barbeta Viñas: ALONSO, Luis Enrique (ed.). Siempre nos quedará Bourdieu.

  Autor/autora
  Col·lecció
  Revista Debats
  Matèria
  Revistes
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9789200055096
  ISBN
  0212-0585
  Pàgines
  150
  Ample
  20 cm
  Alt
  26 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  14-12-2023
  Número de la col·lecció
  137/2

  Esgotat

  Llibres relacionats