Revista Rituals. Número 01

  Revista de Cultura Festiva

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Director de la col·lecció)

  Rituals. Revista de Cultura Festiva és una publicació que pretén acostar al gran públic la cultura festiva des de tots els vessants possibles a partir d’una perspectiva multidisciplinària.

  Entenem la cultura festiva com el fenomen festiu arrelat en una cultura concreta i ens interessa conéixer com es desenvolupa en totes les seues variants i les seues aplicacions en la vida social de la comunitat que la celebra, especialment a través de les experiències de les persones i els professionals que hi participen. En aquest sentit, qualsevol aproximació a l’estudi i la difusió de la cultura festiva ha de fer-se des d’una triple perspectiva: l’associacionisme, la investigació i la gestió.

  Aquesta triple perspectiva és la línia editorial d’aquesta publicació periòdica, que pretén oferir reflexions i estudis sobre la cultura festiva partint del nostre entorn més pròxim i oberts a altres àmbits i territoris. Ens interessa el concepte de cultura festiva, ens interessa el fenomen festiu com a fet social i ens interessa com es tracta cada festa des dels tres vessants que la conformen amb l’objectiu de contribuir al seu desenvolupament i la seua gestió com a part de la nostra identitat i el nostre patrimoni cultural.

  Aquest primer número està dedicat a introduir el concepte de cultura festiva, les tres perspectives d’anàlisi i alguns eixos comuns i transversals.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Director de la col·lecció
  Col·lecció
  Revista Rituals
  Matèria
  Revistes
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9789200053658
  ISBN
  V-3819-2021
  Pàgines
  116
  Ample
  19 cm
  Alt
  26 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  11-04-2022
  Número de la col·lecció
  01
  Tapa blana
  €6,00

  Ressenyes

  • ‘Rituals’, una nueva mirada a la cultura festiva, per Teresa Madueño

   Culturplaza

  Llibres relacionats