Si tenim vida i salut

  (Autor/autora) , (Disseny de la coberta)

  Premi València Alfons el Magnànim de Narrativa en Valencià 2023

  Pere Claver Doménec naix el 3 de març de 1955 en Sant Pere de la Ribera (Sueca). A partir d’ací se’ns conta la vida de Pere Claver Doménec fins a l’actualitat. Un xiquet que es defineix com «un home heterosexual, de classe baixa i de nació oprimida» que desitja convertir-se en escriptor.

  Al llarg de la novel·la va explicant la seua vida amb noms propis (reals): les primeres aventures sexuals, la relació de nuviatge amb l’exdona. Els primers premis literaris, la negativa dels jurats a publicar-la. No s’estalvia cap crítica a ningú: a Fuster per no voler donar-li el premi, a Enric Sória per guanyar-lo ell, a Víctor Labrado per la Casa Fuster, etc.

  Hi ha també contada la infidelitat de Pere Claver Doménec a la seua dona i els motius del divorci. Apareixen molts comentaris recriminatoris a la seua exdona.

  Josep Franco (Sueca, 1955) ha compaginat l’escriptura amb la docència i la traducció. Autor d’un dels títols cabdals de la narrativa valenciana, L’últim roder, la seua obra ha rebut alguns dels premis literaris més destacats. També ha escrit novel·les com Manuscrit de mossén Gerra, Aldebaran, Les potències de l’ànima o, més recentment, Els hereus de la derrota, i ha conreat la narrativa infantil i juvenil amb llibres com Vent d’Almansa o Anàdia, la ciutat submergida.

  Autor/autora
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Premi Institució Alfons El Magnànim - Narrativa en Valencià. Edicions Bromera
  Matèria
  Literatura Narrativa
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Edicions Bromera
  EAN
  9788413586045
  ISBN
  978-84-1358-604-5
  Pàgines
  312
  Ample
  15 cm
  Alt
  23,2 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  20-10-2023
  Número de la col·lecció
  351

  Ressenyes

  Llibres relacionats