Siegfried Kracauer

  Itinerario de un intelectual nómada

  (Autor/autora) , (Traductor/traductora)

  La trajectòria de la vida i del pensament de Siegfried Kracauer (1889-1966) va estar profundament marcada per totes les commocions del segle xx. Figura de primer plànol de la cultura de Weimar, quan dirigia les pàgines culturals del Frankfurter Zeitung, el diari alemany més prestigiós durant els anys vint, va encarnar, a partir de 1933, la destinació de la intel·lectualitat judeo-alemanya exiliada, tant en la seua misèria material com en la seua grandesa espiritual. Encara que deu la celebritat a la seua obra De Caligari a Hitler, una història psicològica del cinema expressionista alemany, considerada des de llavors com un clàssic del gènere, la seua obra apareix hui sota el signe d'una varietat i una riquesa impressionants, que fan de Kracauer un intel·lectual estrictament inclassificable.

  Alhora novel·lista i crític de cinema, filòsof i historiador, periodista i assagista, autor dels primers estudis originals sobre la novel·la policíaca i d'unes miniatures inoblidables sobre Berlín i l'Alemanya de Weimar, analista rigorós del feixisme i intèrpret subtil de la vida parisenca sota el Segon Imperi, Kracauer pretenia ser un pensador "extraterritorial", estenent la seua mirada curiosa i nòmada sobre tots els aspectes de la modernitat.

  En aquest llibre, Enzo Traverso esbossa un retrat intel·lectual de Siegfried Kracauer, seguint el seu camí de Frankfurt a Berlín, de París a Nova Iork. Situa la seua vida i la seua obra en el seu context històric (Weimar, l'exili, la Segona Guerra Mundial i la Shoah, l'Amèrica dels anys cinquanta i seixanta), i les posa en paral·lel amb les d'altres grans personalitats amb que es va trobar en el seu camí o que li van ser molt pròximes, de Fritz Lang a Georg Simmel, de Theodor W. Adorn a Walter Benjamin, de Martin Buber a Ernst Bloch. L'autor restitueix així el perfil d'un dels protagonistes de la cultura del nostre temps.

  Autor/autora
  Traductor/traductora
  Col·lecció
  Biografia
  Matèria
  Biografies
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478222285
  ISBN
  978-84-7822-228-5
  Pàgines
  242
  Ample
  15 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-09-1998
  Número de la col·lecció
  25
  Tapa dura
  €13,00

  Llibres relacionats