Simplemente es profesionalidad

  Historias de la Brigada Político Social de València

  (Autor/autora) , (Direcció) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció) , (Il·lustració de coberta) , (Maquetació)

  La Brigada Político Social, la policia política del franquisme, va perseguir incansablement al conjunt de l'oposició a la dictadura, que va denunciar sistemàticament les tortures en comissaria. Des de la immediata postguerra va ser un instrument fonamental de la repressió franquista, però els seus principals agents, lluny de ser apartats després de l'arribada de la democràcia, van ser catapultats pels primers governs democràtics als més alts llocs de responsabilitat en el Ministeri de l'Interior. 

  Aquesta investigació periodística –basada en materials d'arxiu inèdits, testimoniatges de policies i de detinguts, autobiografies i sumaris judicials– narra per primera vegada qui eren els components de la Brigada Político Social a València, com actuaven i què va ser d'ells després de la dictadura.  Lucas Marco. Llicenciat en Sociologia i en Ciències Polítiques per la Universitat de València i màster en Història Contemporània i Món Actual per la Universitat de Barcelona. ha col·laborat amb mitjans com ara el diari Público o el digital linformatiu.com, entre d'altres. el seu treball és el resultat de la beca atorgada per la Unió de Periodistes Valencians i la Institució Alfons el Magnànim.

  Autor/autora
  Direcció
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Il·lustració de coberta
  Maquetació
  Col·lecció
  Periodisme
  Matèria
  Periodisme
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227983
  ISBN
  978-84-7822-798-3
  Pàgines
  144
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  2
  Data de publicació
  01-10-2019
  Número de la col·lecció
  1
  Tapa blana
  €10,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats