Sis cançons italianes per a soprano i piano

  (Autor/autora) , (Pròleg) , (Revisió)

  El compositor Vicent Martín i Soler anà a Londres després d'haver realitzat viatges a Itàlia, Àustria, Rússia, etcètcera, invitat per Lorenzo Da Ponte, el seu antic col·laborador, que havia presentat algunes de les seues òperes als teatres de la capital anglesa.

  Martín i Soler estigué durant algun temps a les illes, on produeix noves partitures. Aquesta que avui presentem amb el títol de Six Italian Canzonetts for piano-forte or harp compta amb un text original italià del mateix Da Ponte. Aquest text inclou una traducción anglesa de fama notable als teatres de Haymarket i Royal Covent Garden. Miss Miller ja figurava al 1765 als elencs d'aquest teatres. Aquest quadern fou publicat a Edimburg al 1795 pels editors Corri & Dussek.

  A les sis àries que composen aquesta excel·lent col·lecció trobem una constant, que ho serà també de tota la música del mestre valencià: el seu particular enginy a l'hora de crear unes melodies que -com Roger Alier assenyala al seu estudi- resulten fàcilment memoritzables. Aquestes melodies ofereixen a més a més un ambient totalment connectat amb els versos musicats. És per això que els crítics de l'època elogiaren la cantabilita de les seues àries.

  Martín ofereix en aquesta col·lecció un acompanyament per a forte piano que, tot i realitzat de manera prou senzilla, ha respectat pràcticament en la seua totalitat, per la seua frescura i la seua lleugeresa.
  Autor/autora
  Pròleg
  Revisió
  Col·lecció
  Compositors del País Valencià. Editorial Piles
  Matèria
  Partitures
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Editorial Piles
  EAN
  9789200030185
  ISBN
  V-2909-1981
  Pàgines
  46
  Ample
  22 cm
  Alt
  31 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-1981
  Tapa blana
  €6,01

  Llibres relacionats