Superior

  El retorn de la ciència de la raça

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Traductor/traductora) , (Il·lustració de coberta) , (Disseny de la col·lecció)

  Durant més de setanta anys, el món acadèmic ha defensat que la raça és un constructe social i que les nostres categories racials són arbitràries i acientífiques. Tanmateix, mitjançant l’anàlisi meticulosa del treball de científics contemporanis que estudien la diferència humana, la periodista científica Angela Saini demostra que fins i tot científics prestigiosos encara s’aferren a la idea fal·laç que la raça és real en termes biològics. Encara que cada vegada entenem millor trets complexos com la intel·ligència i els efectes de les influències culturals en els éssers humans, començant pel nivell molecular, persisteix tossudament l’esperança de trobar diferències genètiques simples entre races per a explicar respostes quantitativament diferents a certes malalties, per a explicar la pobresa o els resultats de tests d’intel·ligència o per a justificar pressupòsits culturals.

  En un moment en què els nacionalismes racialitzats són una amenaça puixant, Superior és un repàs rigorós i molt necessari de la naturalesa insidiosa i destructiva de la ciència de la raça, que ens recorda que, des del punt de vista biològic, entre les persones hi ha més semblances que no diferències.

  Angela Saini és una periodista científica britànica amb una trajectòria reconeguda que ha merescut diversos premis. Presenta programes de ciència en la BBC i escriu per a mitjans com New Scientist, The Sunday Times, National Geographic i Wired. El seu darrer llibre, Superior: el retorn de la ciència de la raça, va ser finalista del premi LA Times Book i va ser declarat Llibre de l’Any 2019 per The Telegraph, Nature i Financial Times. El seu llibre anterior, Inferior: How Science Got Women Wrong, ha estat traduït a tretze llengües. Angela Saini té un màster en Enginyeria a la Universitat d’Oxford i va ser membre del Massachusetts Institute of Technology (MIT).

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Traductor/traductora
  Il·lustració de coberta
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Urània
  Matèria
  Societat i Ciències Socials
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478228874
  ISBN
  978-84-7822-887-4
  Pàgines
  372
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  05-07-2021
  Número de la col·lecció
  3
  Tapa blana
  €18,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats