Temporada de collita

  Premi València de Novel·la Gràfica en Valencià 2020

  (Dibuixos) , (Textos)

  III Premi València de Novel·la Gràfica

  Una novel·la gràfica sobre la precarietat i el món laboral actual

  Múrcia, 2009. Juli, una universitària perduda i desmotivada, acaba de ser contractada en una fàbrica on predomina el color ciment i l'olor de bresquilla. Allí coneixerà un grup ben divers de companys i companyes de treball amb qui establirà una profunda relació d'amistat, sobretot amb Rita, de mitjana edat, i amb Paqui, a punt de jubilar-se.

  Temporada de collita ens mostra tres generacions distintes de dones que es reuneixen cada matí a les onze per a menjar-se l'entrepà de l'esmorzar (no proveu de llevar-li el xoriç a Paqui, avisem) i parlar de les pors, inquietuds, diferències i similituds que les acosten i allunyen alhora; tot això mentre contemplen encantades el camp de bresquilles que s'estén darrere de la fàbrica de conserves.

  «A partir de detalls a penes insinuats, la narració ens introdueix a poc a poc en la complexitat de la vida de les humils dones treballadores, reivindica el món obrer i la sororitat entre aquestes dones amb un dibuix que enriqueix de forma exquisida la temàtica, i aporta amb petits detalls i una senzillesa aparent un valor afegit a la bellesa i fluïdesa de la història» (valoració del jurat del Premi València de Novel·la Gràfica de la Institució Alfons el Magnànim 2020).

  Dibuixos
  Textos
  Col·lecció
  Premi Institució Alfons El Magnànim - Novela Gràfica. Andana Editorial
  Matèria
  Literatura Novel·la gràfica
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Andana Editorial
  EAN
  9788417497965
  ISBN
  978-84-17497-96-5
  Pàgines
  122
  Ample
  24,5 cm
  Alt
  17,5 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  23-03-2021
  Número de la col·lecció
  2

  Ressenyes

  Llibres relacionats