Temporada de melocotones

  Premi València de Novel·la Gràfica en Valencià 2020

  (Dibuixos) , (Textos)

  III Premi València de Novel·la Gràfica

  Una novel·la gràfica sobre la precarietat i el món laboral actual

  Múrcia, 2009. Juli, una universitària perduda i sense motivacions, acaba de ser contractada en una fàbrica on predominen el color ciment i l'olor de bresquilla. Allí coneixerà un grup ben divers de companys i companyes de treball amb qui establirà una profunda relació d'amistat, sobretot amb Rita, de mitjana edat, i amb Paqui, a punt de jubilar-se.

  Temporada de melocotones ens mostra tres generacions distintes de dones que es reuneixen cada matí a les onze per a menjar-se un entrepà (que ningú li lleve el xoriç a Paqui, de debò) i xarrar de les seues inquietuds, pors, diferències i similituds; tot això mentres contemplen embadalides el camp de bresquilles que s'estén darrere de la fàbrica de conserves.

  «A partir de petits detalls, la narració ens va introduint a poc a poc en la complexitat de la vida d’unes dones treballadores humils, amb la qual cosa reivindica el món obrer i la sororitat entre aquestes dones amb un dibuix que enriqueix de forma exquisida la temàtica i aporta amb petits detalls i una senzillesa aparent un valor afegit a la bellesa i la fluïdesa de la història» (valoració del jurat del Premi València de Novel·la Gràfica de la Institució Alfons el Magnànim 2020).

  Dibuixos
  Textos
  Col·lecció
  Premi Institució Alfons El Magnànim - Novela Gràfica. Andana Editorial
  Matèria
  <Genérica>, Literatura Novel·la gràfica
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Andana Editorial
  EAN
  9788417497972
  ISBN
  978-84-17497-97-2
  Pàgines
  122
  Ample
  24,5 cm
  Alt
  17,5 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  23-03-2021
  Número en la col·lecció
  2

  Ressenyes

  Llibres relacionats