Tirant lo Blanc (1990). (Volums I-II-II)

  (Autor/autora) , (Editor) , (Director de la col·lecció) , (Correcció)

  Tirant Lo Blanc és una novel·la prodigiosa, complexa, profunda i divertida, que inaugura el camí cap a la modernitat d'un gènere literari que ha esdevingut fonamental dins el procés de comprensió i d'expressió de la realitat.

  Tot i partir d'una tradició novel·lística típicament medieval, la dels llibres de cavalleria, el fidel representant de la mitjana noblesa valenciana del segle XV que fou Joanot Martorell va saber trencar amb ella amb la incorporació d'una dimensió de realisme insòlita dins de la literatura europea de la seua època. Aventures i reflexions, batalles i amors es reuneixen per a narrar-nos, amb una prosa bella, a vegades solemne, a vegades col·loquial, viva, juganera, la trajectòria vital i psicològica, tan allunyada i tan pròxima alhora de nosaltres, del singular cavaller Tirant.

  Traduïda a nombroses llengües i elogiada pels més grans escriptors, aquesta magnífica novel·la, autèntica fita de la literatura universal, ha sabut véncer el temps i oferir al lector actual, cinc-cents anys després de la seua publicació, el gaudi, l'entreteniment i l'ensenyança que només es troben en les grans obres.

  Autor/autora
  Editor
  Director de la col·lecció
  Correcció
  Col·lecció
  Biblioteca d'Autors Valencians
  Matèria
  Literatura Narrativa
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478220090
  ISBN
  978-84-7822-009-0
  Pàgines
  1395
  Ample
  11 cm
  Alt
  19 cm
  Edició
  2
  Data de publicació
  01-10-1991
  Número de la col·lecció
  23

  Esgotat

  Llibres relacionats