Tots els colors de Josep-Vicent Marqués

  (Autor/autora) , (Editor) , (Diseño de la cubierta) , (Diseño de la colección)

  El 4 de juny del 2008, als 64 anys d'edat, moria en l'hospital la Fe de València, Josep-Vicent Marqués. la seua prematura mort ens va privar d'un dels intel·lectuals valencians més lúcids de la segona meitat del segle XX. Transcorreguts deu anys des de la seua desaparició, el propòsit que ens ha mogut a sol·licitar aquest conjunt de treballs no és un altre que reindivicar la seua obra.

  Abordem el polièdric pensament de Marqués a través de set contribucions, amb les quals pretenem cobrir els principals vessants d'una vasta i dispersa obra. Els principals, diem, perquè intentar glossar tots els aspectes sobre els quals va escriure en alguna ocasió seria una tasca mastodòntica. Ens cenyirem, doncs, als colors als quals Marqués va declarar la seua adscripció i la seua fidelitat, a eixos cèlebres "colors del roig", que van articular el seu ofici d'escriptor, la seua dedicació sociològica i la seua militància política, i als quals es va declarar fidel fins a la seua mort: el roig socialista i valencianista, el lila feminista o antripatriarcal i el verd ecologista. Realment, per a Marqués tots tres formaven part de la mateixa lluita.  

  Amb les col·laboracions de Pedro García Pilán, Manuel Pastor i Madalena, Rafael Castelló-Cogollos, Fátima Perelló Tomás, Hilario Sanz Méndez, Anna Mateu Garcia, Jesús Peris Llorca, Joan F. Peris Garcia i Enric Amer Blanch.

   

  Autor/autora
  Editor
  Diseño de la cubierta
  Diseño de la colección
  Col·lecció
  Estudis Universitaris
  Matèria
  Sociedad y Ciencias Sociales
  Idioma
   Editorial
   Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
   EAN
   9788478227693
   ISBN
   978-84-7822-769-3
   Pàgines
   269
   Ample
   13 cm
   Alt
   22 cm
   Edició
   1
   Data de publicació
   01-10-2018
   Número en la col·lecció
   157
   Tapa blanda
   €13,00

   Ressenyes

   Llibres relacionats