Tots els colors de Josep-Vicent Marqués

  (Autor/autora) , (Editor) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció)

  El 4 de juny del 2008, als 64 anys d'edat, moria en l'hospital la Fe de València, Josep-Vicent Marqués. la seua prematura mort ens va privar d'un dels intel·lectuals valencians més lúcids de la segona meitat del segle XX. Transcorreguts deu anys des de la seua desaparició, el propòsit que ens ha mogut a sol·licitar aquest conjunt de treballs no és un altre que reindivicar la seua obra.
  Abordem el polièdric pensament de Marqués a través de set contribucions, amb les quals pretenem cobrir els principals vessants d'una vasta i dispersa obra. Els principals, diem, perquè intentar glossar tots els aspectes sobre els quals va escriure en alguna ocasió seria una tasca mastodòntica. Ens cenyirem, doncs, als colors als quals Marqués va declarar la seua adscripció i la seua fidelitat, a eixos cèlebres "colors del roig", que van articular el seu ofici d'escriptor, la seua dedicació sociològica i la seua militància política, i als quals es va declarar fidel fins a la seua mort: el roig socialista i valencianista, el lila feminista o antripatriarcal i el verd ecologista. Realment, per a Marqués tots tres formaven part de la mateixa lluita.  
  Amb les col·laboracions de Pedro García Pilán, Manuel Pastor i Madalena, Rafael Castelló-Cogollos, Fátima Perelló Tomás, Hilario Sanz Méndez, Anna Mateu Garcia, Jesús Peris Llorca, Joan F. Peris Garcia i Enric Amer Blanch.
   
  Autor/autora
  Editor
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Estudis Universitaris
  Matèria
  Societat i Ciències Socials
  Idioma
  • Valenciano; Castellano
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227693
  ISBN
  978-84-7822-769-3
  Pàgines
  269
  Ample
  13 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  08-10-2018
  Número de la col·lecció
  157
  Tapa blana
  €13,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats