Tres lunas llenas

  (Autor/autora)

  Premi València Nova de narrativa en castellà 2021

  Cada trenta dies, Helena rep amb desassossec la sang que li indica que la seua darrera relació sexual amb un home sense nom i sense rostre no ha donat el seu fruit. Ningú no sap que vol ser mare: Helena amaga el seu major anhel darrere d'una cuirassa que l'allunya dels altres, i sobretot de si mateixa. A mesura que el seu secret creix i es ramifica, la intuïció i la creativitat d'Helena minven. En lloc d'escriure, es dedica a organitzar les agendes promocionals d'autors que no suporta. Tot comença a canviar quan coneix Inés Caparrós, una escriptora que li descobrirà els significats ocults del desig i la creativitat, i també la força que atorga portar una vida d'acord amb eixos instints, que per molt que ens criden a crits, solem ignorar.

  Tres lunas llenas és una novel·la sobre el poder de la creació, sobre com la vida creativa pot salvar-nos de caure en un abisme de foscor i culpa en el qual les decisions no es prenen per desig, sinó per convenció o simple curiositat. 

  A través del personatge d'Helena, Irene Rodrigo reflexiona sobre les maternitats que inclouen fills i les que no; sobre com les millors respostes a sovint no necessiten una pregunta que les precedisca; sobre la relació que les dones establim amb els nostres cossos, la nostra menstruació i la nostra fertilitat, i com esta implica molt més que parir éssers humans.

  Irene Rodrigo Martínez nasqué a Puçol (València) el 1990. Es va graduar en Periodisme per la Universitat de València i té formació en música i art dramàtic. Des del 2015, es dedica a la divulgació literària en televisió, ràdio i YouTube, amb els seus canals «Léeme» i «Llig-me». Presentà i codirigí el programa de llibres Una habitació pròpia en À Punt, la radiotelevisió pública valenciana. També ha sigut presentadora i coordinadora de guió en el programa cultural Una habitació amb vistes.

  Tres lunas llenas és la seua primera novel·la.

  Autor/autora
  Col·lecció
  Premi Institució Alfons El Magnànim - Narrativa en Castellano - València Nova. Versátil Narrativa
  Matèria
  Literatura Narrativa
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Versátil Narrativa
  EAN
  9788418883040
  ISBN
  978-84-18883-04-0
  Pàgines
  336
  Ample
  14 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  14-10-2021

  Ressenyes

  Llibres relacionats