Un planeta creatiu

  Com va començar la vida a la Terra i com la fabricarem en el laboratori

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la col·lecció) , (Correcció llingüistica) , (Il·lustracions interiors i de coberta)

  La Terra ha estat habitada durant la major part de la seua existència planetària. El començament de la vida continua sent un enigma científic en els seus detalls, però tenim una diversitat de dades que ens permeten recrear com foren els primers passos des de la química inanimada a les primeres comunitats de cèl·lules primitives. La biologia sintètica contemporània persegueix demostrar el potencial de la química per a transformar-se en vida.

  Aquest text exposa les principals explicacions científiques sobre l’emergència natural i la fabricació artificial de la vida, així com el desplegament de la complexitat biològica al llarg de quasi quatre mil milions d’anys. L’autor presenta, no sols les idees actuals i els seus antecedents històrics i filosòfics, sinó que ens aporta anècdotes i vivències de més de trenta anys d’estudi d’una qüestió científica tan fonamental com la de l’origen de la vida terrestre.

  Juli Peretó pertany al Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València i a l’Institut d’Estudis Catalans. Cofundador de Darwin Bioprospecting Excellence SL i membre de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (CSIC-UV), fou secretari i vicepresident de la International Society for the Study of the Origin of Life, societat que el nomenà fellow el 2014. Col·labora amb la UCC+i de la UV i intenta que els futurs biotecnòlegs sàpien metabolisme. El Comitè d’Educació Bioquímica de la FEBS el convidà a compartir la seua experiència innovadora d’ensenyar una bioquímica amb aroma evolutiva.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Disseny de la col·lecció
  Correcció llingüistica
  Il·lustracions interiors i de coberta
  Col·lecció
  Urània
  Matèria
  Matemàtiques i Ciència, <Genérica>
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478223251
  ISBN
  978-84-7822-325-1
  Pàgines
  346
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  2
  Data de publicació
  26-01-2023
  Número de la col·lecció
  5
  Tapa blana
  €18,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats