Veles i vents

  El món de la mar en Ausiàs March

  (Autor/autora) , (Autor/autora) , (Il·lustrador/il·lustradora)

  El gran protagonista del present llibre és la mar, la mar mediterrània del segle XV, en què va viure, escriure i navegar el gran poeta valencià Ausiàs March (1400-1459). El filòleg Robert Archer i el mariner Tono Fornes han unit els seus coneixements i esforços per a analitzar minuciosament la relació entre March i la mar amb uns resultats que no deixaran indiferent a ningú. Prenent com a punt de partida el més celebrat dels seus poemes, “Veles e vents”, expliquen com era aquell món dels vaixells i les rutes mediterrànies i com devia ser l’experiència marítima que March va adquirir en participar en dos de les expedicions del seu rei, Alfons el Magnànim. S’aplica a la Mediterrània medieval cantada per March el filtre dels coneixements marítims i nàutics, tant d’aquells segles com de l’actualitat. I el resultat ens du a un terreny diferent i nou que permet aventurar una hipòtesi de lectura del famós poema basada en la realitat marinera i les dades biogràfiques del jove March. 

  ROBERT ARCHER (Londres, 1948) és catedràtic Cervantes emèrit del King’s College London i professor honorari de la Universitat de València. És autor de nombrosos treballs sobre March i de dos importants edicions de la seua obra completa. 

  TONO FORNES (Tetuan, 1955) és biòleg i catedràtic jubilat de Ciències Naturals en Secundària. Autor de diversos poemaris i d’una novel·la juvenil, és un experimentat mariner i coautor de De mar estant. Una singladura per les costes valencianes (2007). 

  Autor/autora
  Autor/autora
  Il·lustrador/il·lustradora
  Col·lecció
  Col·laboració amb Editorials. Drassana
  Matèria
  Estudis Literaris
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Drassana
  EAN
  9788411560030
  ISBN
  978-84-1156-003-0
  Pàgines
  240
  Ample
  17 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  15-12-2022
  Número de la col·lecció
  15
  Tapa blana
  €21,95

  Ressenyes

  Llibres relacionats