Ventres sota custòdia

  Històries de l'esterilització forçosa a dones amb discapacitat

  (Autor/autora) , (Pròleg) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció) , (Maquetació)

  Fins l’any 2020, a Espanya era legal esterilitzar dones amb discapacitat en contra de la seua voluntat. Aquest llibre indaga sobre els orígens d’aquesta pràctica, reconeguda globalment com un acte de violència, una forma de control social i, a voltes inclús, una tortura. Per què es va continuar permetent fins fa no res?

  Aquestes planes son un relat que tracta de donar veu a víctimes doblement silenciades: per ser dones i per tindre una discapacitat, adultes a qui s'ha negat durant dècades de democràcia un dret fonamental bàsic com el de decidir sobre el seu propi cos.

  Maria Bonillo Vidal (València, 1988) és periodista i comunicadora. Llicenciada en Periodisme per la Universitat de València, té un màster en Drets Humans i un altre en Professora de Secundària per la mateixa Universitat. En la redacció del diari Levante-EMV, va descobrir que el periodisme —i sobretot el local—, en contra de tot cinisme, ajuda a canviar la vida de persones amb drames reals. La cobertura de moviments socials, desnonaments, feminisme, desigualtats (entre elles, la que afecta la discapacitat), etc. han marcat la seua trajectòria professional.

  En À Punt, va continuar cultivant la militància compromesa amb què entén l’ofici: una visió social que, al 2020, la va dur a presentar el tema silenciat de les esterilitzacions forçades a dones amb discapacitat a la beca d’investigació periodística Josep Torrent, de la Unió de Periodistes Valencians. Va escriure Ventres sota custòdia entre València i Cambridge (Regne Unit), on el seu treball en escoles de xiquetes i xiquets amb necessitats especials li va transformar la mirada per sempre.

  Autor/autora
  Pròleg
  Director de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Maquetació
  Col·lecció
  Periodisme
  Matèria
  Història
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478229246
  ISBN
  978-84-7822-924-6
  Pàgines
  184
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  05-07-2022
  Número de la col·lecció
  9
  Tapa blana
  €12,00

  Ressenyes

  • "La investigación sobre la esterilización forzosa de mujeres discapacitadas me ha enseñado a no juzgar"

   Cadena Ser

  • La periodista que ha investigado las esterilizaciones forzadas a mujeres con discapacidad: “Es violencia”

   El diario

  • "A les dones amb discapacitat se les esterilitza; als homes se'ls porta de putes"

   El temps

  Llibres relacionats