Viaje al centro de un agujero negro

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Il·lustracions interiors i de coberta) , (Disseny de la col·lecció)

  A l'abril de 2019, una col·laboració internacional d'astrònoms, anomenada «Event Horizon Telescope» (EHT), va fer pública la que ja s'ha convertit en una de les imatges més icòniques de la història de l'Astronomia: la primera fotografia dels voltants d'un forat negre, en l'interior del qual s'oculta una part de l'Univers a la qual mai podrà accedir el coneixement humà; una imatge reconstruïda a partir dels llamps de llum que van aconseguir escapar de les regions on es desfà el teixit de l'existència mateixa.

  «Viaje al Centro d'un Agujero Negro» ens porta des dels principis bàsics de la Teoria de la Relativitat fins a les gargamelles de la bèstia, on la llum pot quedar atrapada i l'espai penetrar en els dominis del temps. També ens parla dels reptes tecnològics que hem superat per a obtindre aquesta fascinant imatge, així com de l'experiència personal de l'autor, membre actiu de l’EHT, en aquesta odissea cap als confins de l'Univers.

  Iván Martí Vidal és un radioastrònom expert en explosions de supernova i forats negres supermassius. Alguns dels seus treballs han sigut clau en projectes d'alt impacte, com l’Event Horizon Telescope. Es va doctorar en Astrofísica per la Universitat de València i ha sigut becari de la Fundació Alexander von Humboldt en l'Institut Max-Planck de Radioastronomia (Alemanya), investigador en l'Observatori Espacial d’Onsala (Suècia) i astrònom de l'Estat en l'Institut Geogràfic Nacional. Actualment, és investigador distingit a la Universitat de València, dins del programa d'excel·lència CIDEGENT de la Generalitat Valenciana.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Il·lustracions interiors i de coberta
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Urània
  Matèria
  Matemàtiques i Ciència
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478228867
  ISBN
  978-84-7822-886-7
  Pàgines
  232
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  15-02-2021
  Número de la col·lecció
  2
  Tapa blana
  €17,00

  Ressenyes

  • Entrevista a Iván Martí Vidal

   Canal Youtube Magnànim

  • ‘Una odisea a los confines del universo’ per Alberto Fernández Soto

   Levante - EMV

  • Entrevista a Iván Martí Vidal, investigador de la Universitat de València i autor del llibre 'Viaje al centro de un agujero negro'.

   El dia À Punt

  • «Viaje al centro de un agujero negro» d’Iván Martí Vidal. La frontera espaciotemporal de l'univers, per Miguel Pérez-Torres

   Mètode

  • Viaje al centro de un agujero negro, de Iván Martí Vidal. Reseña de Enric Marco, del Departament d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València

   Sea Astronomía

  • Viaje al centro del agujero negro, per Profesor Arkadio

   Podcast Linterna de Diogenes

  Llibres relacionats