Vino y sociedad

  Una invitacion a la sociología del placer

  (Autor/autora)

  Benno Herzog és professor titular del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. És especialista en teoria i metodologia sociològica. És director del Grup d'Investigació sobre Teoria Crítica. Les seues línies d'investigació se centren en la crítica social i teories crítiques de la societat, anàlisi i teories del discurs, racisme i discriminació. Entre les seues últimes publicacions destaquen Estética del reconocimiento. Fragmentos de una teoría social de las artes (2015), Entender crimen y justicia. Métodos y técnicas de investigación social cualitativa en criminología (2016), Discourse analysis as social critique. Discursive and non-discursive realities in critical social research (2016), Análisis sociológico del discurso (2019) i Invisibilization of suffering. The moral grammar of disrespect (2020).

  El vi es troba en el centre de la vida humana, forma part de la cultura, de la història i és un objecte social per excel·lència. Sovint es compra amb vista a establir o mantindre relacions socials o al seu consum en companyia. L'acte de regalar vi forma part de la definició de la relació entre la persona que regala i aquella que rep l’obsequi. El consum de vi en general té lloc en actes socials, en sopars familiars, o en reunions informals entre amics; i no rares vegades aquesta beguda serveix, a diferència d'altres aliments, com a tema de conversa, debat i crítica.
  Aquest llibre acosta a qualsevol persona interessada en el vi al fascinant món de les relacions socials. Aquestes relacions formen part de la nostra vida i cultura de manera tan natural que rares vegades ens parem a reflexionar al respecte. Aquest breu text busca ampliar el tracte amb el vi en la seua dimensió social. La seua lectura ofereix la possibilitat de convertir el consum del vi en alguna cosa més social encara, pel fet d’oferir eines per a parlar-ne també del vessant sociològic. I, com sap qualsevol amant del vi, el gaudi d’aquesta beguda creix no sols amb el coneixement dels aspectes que l’envolten, sinó també en compartir el coneixement en bona companyia.

  Autor/autora
  Col·lecció
  Estudis Universitaris
  Matèria
  Societat i Ciències Socials
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478228577
  ISBN
  978-84-7822-857-7
  Pàgines
  134
  Ample
  13 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  12-09-2020
  Número de la col·lecció
  171
  Tapa blana
  €12,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats