Vita Christi. Sor Isabel de Villena

  (Autor/autora) , (Edició, estudi, notes i glossari) , (Disseny i coordinació)

  Elionor d'Aragó i de Castella, coneguda com Elionor de Villena i, més tard, en prendre els hàbits de monja clarissa, com Isabel de Villena, va nàixer el 1430, segurament a València, i era filla il·legítima del nobre i escriptor Enric d'Aragó, més conegut com Enric de Villena. Emparentada directament amb les cases reials d'Aragó -els Barcelona i els Trastàmares-  i la de Castella.

  Isabel de Villena, preocupada per la formació de les seues germanes i filles de religió, va redactar, entre altres escrits, ara perduts, una Vita Christi que passa per ser una de les més originals del segle XV, atés que l'abadessa de la Trinitat s'esforça a destacar el paper de les dones que envoltaren Crist i, en especial la seua mare, Maria, i també la Magdalena, que es converteixen en models per a la vida religiosa femenina. Per altra part, tot i que fa servir fonts conegudes, la sensibilitat d'Isabel de Villena fa que la vida de Jesucrist se'ns mostre a partir dels episodis més atractius i, sobretot, d'aquelles escenes on el gènere femení va tenir un paper fonamental, atorgant-li un valor nou.

  Més enllà de la voluntat didàctica inicial de sor Isabel, la Vita Christi és, encara als nostres dies, una obra fonamental de la nostra literatura medieval, que té l'honor de comptar amb una de les primeres escriptores conegudes, ja lloada pels homes cultes del seu temps, amb qui, també, va compartir interessos literaris.

  Autor/autora
  Edició, estudi, notes i glossari
  Disseny i coordinació
  Col·lecció
  Fora de Col·lecció
  Matèria
  Estudis Literaris
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478226092
  ISBN
  978-84-7822-609-2
  Pàgines
  605
  Ample
  19 cm
  Alt
  27 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2011

  Esgotat

  Llibres relacionats