El Magnànim, amb À Punt, edita “La veu interrompuda”, un llibre sobre la memòria de RTVV

    • Data:13-09-2022
    El Magnànim, amb À Punt, edita “La veu interrompuda”, un llibre sobre la memòria de RTVV

    El periodista Pere Miquel Campos reivindica la necessitat de la permanència de mitjans de comunicació públics 

    La veu interrompuda. Fragments de la ràdio pública valenciana és el llibre que acaba d’editar la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dins de la col·lecció Estudis Universitaris (el número 183). És una recopilació de programes d’El setmanal que l’extinta Ràdio 9 va emetre cada diumenge al migdia entre 1993 i 1997 com a resum de les notícies més destacades de la setmana. L'autor, el periodista Pere Miquel Campos, director i guionista del programa, utilitzava dos dels recursos més estimats pels periodistes: el reportatge i les entrevistes.

    El disseny de la col·lecció és de Félix Bella, el de la coberta d’este llibre correspon a Pablo Pastor i la maquetació a Austrohongaresa de Vapors.

    La ràdio, riquesa formal més enllà de la premsa escrita

    La veu interrompuda aporta la recopilació escrita i els àudios dels setze programes d’Elsetmanal disponibles mitjançant els codis QR que s’hi inclouen. El llibre dóna la possibilitat al lector-oient de conéixer millor Luís García Berlanga, Santiago Carrillo, el drama de la Síndrome Ardystil, la dimissió de Felipe González com a secretari general del PSOE o la projecció de l’herència intel·lectual de Joan Fuster.

    Aquest volum, alhora que fa memòria d’alguns fets i personatges de l’actualitat valenciana i espanyola dels primers anys de vida de la Radiotelevisió Valenciana, reivindica la necessitat de mantindre i potenciar uns mitjans de comunicació públics, plurals, de qualitat i en valencià.

    L’AUTOR

    Pere Miquel Campos (Picassent, l’Horta Sud, 1950) és periodista i escriptor. S’inicia en l’ofici en Ràdio Popular d’Alacant, posteriorment s’incorpora al diari Información, i a més és corresponsal a Alacant de la revista Valencia Semanal i el diari El País. De 1985 a 1987, és cap del Gabinet de Comunicació de la Generalitat Valenciana, i passa a ocupar fins a 1989 la gerència del Cinqué Centenari de la Ciutat d’Alacant, comissariat per Carlos Mateo.

    En 1989 s’incorpora a RTVV, on desenvolupa tasques com a redactor d’informatius, director i guionista de diversos programes de Ràdio 9 i, en Canal 9, presenta formats tan diversos com 1 de 5, Molt confidencial i Iñaki, los jueves.

    En el vessant literari, és autor de la biografia Arcadi Blasco. Retrat, publicada pel Museu de la Universitat d’Alacant i Así (son) eran. Alicantinos en los 80, editat per l’Institut Juan Gil Albert d’Alacant.

    L’any 2012 la Universitat de València li atorga el Premi Vicent Ventura, i un any més tard, Compromís d’Alacant li concedeix el primer Premi Miquel Grau.

    Més informació sobre el llibre