El Magnànim publica una guia per a comprendre els orígens i les motivacions del negacionisme de gènere.

    • Data:26-02-2024
    El Magnànim publica una guia per a comprendre els orígens i les motivacions del negacionisme de gènere.

    · En un estil divulgatiu i una mirada crítica, el llibre Negacionisme de gènere d’Alexis Lara exposa la realitat del moviment antifeminista

    La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació acaba d’editar Negacionisme de gènere. Auge, expansió i mites de l’antifeminisme, del sociòleg Alexis Lara Climent. El llibre és el segon número de la col·lecció Gènere dirigida per la politòloga de la Universitat de València Rosa Roig, amb disseny de Félix Bella per a la col·lecció i de la il·lustradora Tania Vicedo per a la coberta. El pròleg és de Rocío Vidal (La Gata de Schrödinger).

    El divendres 1 de març a les 19 hores es presentarà en la Llibreria La Repartidora (C/ Reverend Rafael Tramoyeres, 8 baix, València), i intervindran l'autor, Rocío Vidal i Rosa Roig. L’entrada serà gratuïta fins a completar aforament.

    En plena revolució de les tecnologies de la informació i la comunicació, l’auge de les noves xarxes socials i l’ús d’algoritmes per a mantenir el públic en les mateixes ha donat pas a la creació de bombolles informatives. Com a resultat hem passat d’un sistema mediàtic de masses a un altre de nínxols. Les notícies falses circulen i es viralitzen a molta més velocitat que abans. A través d'aportacions de les ciències socials, el llibre ofereix una guia per a comprendre els orígens i les motivacions del negacionisme de gènere i proporciona eines a les persones que defensen una societat basada en la igualtat.

    Sociòleg i expert en comunicació

    Alexis Lara Climent (Algemesí, 1989) és sociòleg per la Universitat de València amb premi extraordinari de llicenciatura, així com màster en Comunicació, Cultura, Societat i Política per la UNED. Ha desplegat la seua carrera professional en l’àmbit de la comunicació política, social i digital, on destaquen els seus treballs com a consultor polític i assessor comunicatiu. També ha treballat en departaments de premsa de diverses entitats públiques i privades. Així mateix, ha exercit de professor associat del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València i ha participat en projectes d’investigació i d’innovació educativa vinculats al camp de la comunicació. És membre fundador de La Comarca Científica, plataforma valenciana de divulgació de les ciències socials, i vocal del Consell de la Ciutadania d’À Punt. Col·labora habitualment en les anàlisis electorals i tertúlies de la televisió pública valenciana À Punt i participa en diversos mitjans de comunicació en qualitat d’analista i divulgador científic a través de vídeos i articles.

    Més información.