41a Setmana del Llibre en Català

  • Data:08-09-2023
  41a Setmana del Llibre en Català

  La Institució Alfons el Magnànim estarà present en la 41a Setmana del Llibre en Català, que acull el Moll de la Fusta de Barcelona des de hui, 8 de setembre, fins al 17 de setembre. Seran deu dies amb més de tres-centes activitats entre presentacions, debats literaris, concerts, tallers, recitals de poesia, firmes d’autors, taules redones, converses i 287 mòduls expositors. El Magnànim estarà dins de l’Associació d’Editorials del País Valencià (mòdul 1).

  El responsable de llegir el pregó en l’acte inaugural té com a protagonista el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2023, Josep Piera. El 27é Premi Trajectòria serà per a l’escriptora Mercè Ibarz, mentre que el Premi Difusió 2023 recau enguany en l’artista Roger Mas. A més de la presència de nombrosos autors dels territoris de llengua catalana, destaca la visita de quatre escriptors de renom internacional que acaben de vore publicada la seua obra en català: l’autora sueca Karin Smirnoff, la coreana Han Kang, el britànic Roger Griffin i l’holandés Rob Riemen.

  La Setmana del Llibre en Català té com a objectiu, entre altres coses, mostrar el llibre en català en tota la seua riquesa i dimensió en una edició en la qual, per primera vegada, s’incorporen segells editorials de la Catalunya Nord i s’ha aconseguit reunir segells editorials de tots els territoris de llengua catalana. Durant deu dies, editors, autors, traductors, il·lustradors i llibreters de Catalunya, Illes Balears, Comunitat Valenciana, Andorra i Catalunya Nord es reuniran en el Moll de la Fusta per a compartir presentacions, debats literaris, concerts, tallers, recitals de poesia, taules redones, converses entre autors i lectors i firmes de llibres.

  La programació és molt variada i s’adapta als diferents interessos del públic que assisteix a la fira, que, com a novetat d’enguany, presentarà una sèrie de podcasts literaris, que es gravaran durant l’esdeveniment.