82a Feria del Libro de Madrid

  • Data:04-05-2023
  82a Feria del Libro de Madrid

  La 82a edició de la Feria del Libro de Madrid se celebrarà del 26 de maig a l’11 de juny al parc d’El Retiro. La Feria del Libro de Madrid és un esdeveniment cultural que té com a fi promoure el llibre, la lectura i l’activitat de les empreses, les entitats i les institucions que es dediquen a l’edició, la distribució o la venda al públic de llibres.

  El cartell de la Feria del Libro, que fa 90 anys, l’ha dibuixat la il·lustradora de Salamanca María Simavilla. Representa una comunitat de veïns lectors, cadascun amb un gust diferent. L’objectiu d’este cartell, en paraules de la creadora, és comunicar la idea que Madrid és una ciutat oberta i diversa en la qual hi ha tantes lectures com tipus de lectors.

  La Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació estarà present en esta 82a Feria del Libro de Madrid en l’expositor 26C, dins de la Unió d’Editorials Universitàries Espanyoles (UNE). Enguany, la fira tindrà 361 casetes, i l’UNE ha acordat amb la Feria del Libro de Madrid la creació de la Plaça de la Ciència i de les Universitats. Este espai, situat en el centre del recorregut de la fira dins del parc d’El Retiro, estarà format per la caseta de l’UNE i les de les editorials científiques, que tradicionalment han assistit amb caseta pròpia. Totes les casetes estaran distribuïdes en forma de plaça i en el centre s’instal·larà un cervell gegant aportat pel CSIC, que albergarà una projecció sobre el funcionament neuronal. Este format de participació de les editorials universitàries suposarà una fita quant a presència i repercussió de la important faena que fan les editorials de les universitats i dels centres d’investigació.

  L’horari serà de dilluns a dijous de 10:30 a 14 h i de 17 a 21 h; i de divendres a diumenge de 10:30 a 15 h i de 17 a 21 h.