Activitats culturals en biblioteques municipals

  Activitats culturals en biblioteques municipals

  Les biblioteques municipals són un servei públic per als ciutadans que té com a objectiu principal cobrir les necessitats d'informació, formació i lectura.

  L'Ajuntament de València a través de les biblioteques publiques cedeix les sales per a realitzar activitats culturals, ser un espai gratuït per a la participació en activitats culturals sense ànim de lucre.

  Aquests espais es poden sol·licitar entregant tota la documentació requerida en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament o en qualsevol Junta de Districte. Les biblioteques que disposen d'espais d'iniciativa cultural a València són la Biblioteca d'Arrancapins - Eduard Escalante, Biblioteca de Sant Pau - Francesc Almela i Vives, Biblioteca de Marxalenes - Joanot Martorell, Biblioteca de Patraix – Azorín, Biblioteca de Sant Marcel·lí - Camí Real - Clara Santiró i Font, Biblioteca de Na Rovella – Joaquin Martíi Gadea, Biblioteca del Cabanyal – el Canyamelar – Casa de la Reina, Biblioteca de Natzaret - De la Mar, Biblioteca de Benimaclet - Carola Reig, Biblioteca de Torrefiel – Isabel de Villena, Biblioteca de Benicalap – Carmelina Sánchez-Cutillas i Biblioteca de Beniferri - Joan de Timoneda.

  Moltes d'aquestes biblioteques municipals disposen de clubs de lectura i tallers literaris, grups de persones que s'organitzen per a llegir de manera col·lectiva, per obtindre un major profit de l'hàbit de llegir. Els clubs de lectura presencials són grups de persones que es reuneixen periòdicament per a debatre i comentar un llibre que prèviament s'han llegit els participants. València disposa de 26 clubs de lectura d'adults i 4 clubs de lectura infantils o juvenils.

  Les biblioteques que disposen de club de lectura són Biblioteca de l'Amistat - Tomàs Vicent Tosca, Biblioteca d'Arrancapins - Eduard Escalante, Biblioteca de Beniferri - Joan de Timoneda, Biblioteca de Benimaclet - Carola Reig, Biblioteca del Cabanyal-el Canyamelar - Casa de la Reina, Biblioteca del Castellar - L'Oliveral - Matilde Ramos, Biblioteca de l'Exposició - Palau de l'Exposició, Biblioteca de Malilla - Roís de Corella, Biblioteca de Marxalenes - Joanot Martorell, Biblioteca de Natzaret - De la Mar, Biblioteca de Patraix – Azorín, Biblioteca de la Petxina - La Petxina, Biblioteca de Russafa - Nova Al-Russafí, Biblioteca de Sant Marcel·lí - Camí Real - Clara Santiró i Font, Biblioteca de Sant Pau - Francesc Almela i Vives i Biblioteca de la Vega Baixa - María Moliner.

  Les biblioteques són també una alternativa d'oci durant les vacances estivals per a facilitar la lectura i també com a espais de difusió de valors i oci educatiu. No hem d'oblidar que la lectura és un dels millors hàbits que podem adquirir.