Aida Vizcaíno: «Caldria una estratègia de recuperació basada en les implicacions positives de la pesca»

  • Data:01-09-2022
  Aida Vizcaíno: «Caldria una estratègia de recuperació basada en les implicacions positives de la pesca»

  Aida Vizcaíno Estevan, autora junt amb Beatriz Santamarina Campos de Pescar en la memòria. Sistemes de pesca tradicional en l'Albufera, ha estat entrevistada a L’Amfibi. El periòdic editat a l’Albufera ha dedicat dos pàgines a l’entrevista i la presentació del llibre, que va celebrar-se el passat mes de maig.

  L’antropòloga i politòloga aposta per la recuperació de la pesca, destacant les implicacions positives que la pràctica tradicional té sobre el medi ambient, la cultura i l’estructura socioeconòmica locals. En paraules de l’autora, l’Albufera és «un activador de la identitat valenciana», tant a nivell cultural i popular com científic.

  Pescar en la memòria. Sistemes de pesca tradicional a l’Albufera s’endinsa en els sistemes de pesca del llac i tot el coneixement associat. Els redolins, la singularitat de la pesca al cel, l’ambulant i el seu catàleg d’arts, la riquesa topogràfica, les formes d’orientació, els atifells, les embarcacions i tants altres elements conformen el complex sistema pesquer de l’Albufera, resultat de la capacitat d’adaptació i dels coneixements sobre el medi acumulats durant segles.

  L’entrevista, conduÏda pel periodista Vicent Llorens, pot llegir-se en el número d’estiu de 2022 de la publicació editada per la Fundació Assut. La revista pot descarregar-se des de la seua pàgina web.