Què diuen de les nostres últimes novetats

    • Data:21-07-2022
    Què diuen de les nostres últimes novetats

    Al llarg de les últimes setmanes, moltes de les nostres novetats han aparegut destacades entre les recomanacions literàries de mitjans de comunicació. Des del Magnànim agraïm les paraules dedicades als nostres autors i volem compartir algunes d’aquestes ressenyes i els seus enllaços amb els nostres lectors.

    La Poesia Completa d’Antoni Ferrerés un dels llibres destacats per larevista Saó. El poeta Manel Rodríguez-Castelló la defineix com «una obra monumental molt ben pensada» i una «peça bibliogràfica d’alta filologia.» En les seues paraules, l’autor de l’Eliana és un dels pocs capaços de captar l’«estranya llum en fuga que naix des del més profund de l’ésser».

    No és l’única de les nostres obres completes editades que han aparegut recentment ressenyades. El periodista Joan Carles Martí va escriure al Levante-EMV sobre els tres volums que hem publicat amb el teatre de Manuel Molins. La perspectiva“Molinski”, com diu a l’article, suposa un “alé de modernitat”.

    Rafa Rodríguez ha escrit a la revista Verlanga sobre Els fantàstics setanta de Josep Piera. El periodista considera que una de les grans fites del llibre “és el delit que provoca, una vegada més, la prosa d'un dels grans de la nostra literatura”, tot elogiant la col·lecció Moment Memorialística, on es publica aquesta obra.

    Llorente i Blasco Ibáñez. Entre la política i la literatura, d’Antoni Ferrando, és un dels llibres ressenyats en l’últim número de la Revista Caràcters de la Universitat de València. Carles Fenollosa el destaca com a un llibre per a “entendre’ns millor”, ja que de les discrepàncies entre aquestes dos figures cabdals de la literatura valenciana del segle XIX es poden extraure moltes lectures polítiques i sociolingüístiques.

    Un altre dels nostres últims estudis publicats ha aparegut ressenyat recentment en la premsa. El sociòleg Gil-Manuel Hernández dedica un article al treball Camins d’incertesa i frustració. Les classes mitjanes valencianes (2004-2018), de Rafael Castelló Cogollos, on destaca la “profusió d’elements i dades empíriques” en què es basa el rigorós estudi sobre la reducció de les classes mitjanes valencianes. Podeullegir-lo a La Veu dels Llibres.

    Les novetats i coedicions participades pel Magnànim amb motiu de l’Any Fuster han atret bona part de l’atenció de la crítica literària. Gustau Muñoz explica en elDiario.es algunes de les últimes publicacions, entre les quals destaca els nous volums de l’Obra Completa, Llengua i literatura, I i II; en paraules de l’economista, un “monument” que “ens posa davant l’espill”. La segona edició de De viva veu, el llibre que arreplega les entrevistes concedides per l’intel·lectual valencià a diversos mitjans de comunicació, també ha estat ressenyada pelperiodista Joan Garí, tot destacant el “minuciós, meritori, [i] herculi” esforç de l’encarregat de la seua recopilació, Isidre Crespo. Fa algunes setmanes, Salvador Vendrell va entrevistar-lo amb motiu d’aquesta publicació, amb una conversa on repassa la seua trajectòria, conta la seua relació amb Fuster i comenta les novetats de la nova edició.

    Podeu seguir al dia de les nostres novetats i de les ressenyes dels nostres llibres a les xarxes socials del Magnànim a Twitter, Facebook i Instagram.