Anàlisi i investigació en la col·lecció Periodisme

  • Data:22-09-2022
  Anàlisi i investigació en la col·lecció Periodisme

  Hi ha històries que necessiten temps i cura per a entendre-les en tota la seua complexitat, més enllà dels límits paper del diari i de la velocitat dels clics als digitals. Des del Magnànim apostem pels treballs d’investigació i anàlisi i, per això, editem la col·lecció Periodisme. Cròniques de fets que passaran a la història, investigacions documentades sobre temes d’actualitat i estudis sobre el propi sector comunicatiu.

  És la sèrie on es publiquen, també, els treballs seleccionats per a lesBeques de Periodisme d'Investigació Josep Torrent, que fomentem conjuntament el Magnànim i la Unió de Periodistes Valencians. Ventres sota custòdia, de Maria Bonillo Vidal, va ser l’últim treball becat i investiga històries d’esterilització forçosa de dones amb discapacitat. Mar Vivó Jiménez i Carlos Remohí Rius van estudiar la relació entre l’evasió fiscal i la pobresa al nostre territori en Les cares de l’evasió fiscal. Pobresa, frau i corrupció a la Comunitat Valenciana. Miriam Gómez va treballar sobre la situació dels menors no acompanyats a Menas, la infancia detrás de una etiqueta. Ser menor y extranjero no acompañado en la Comunitat Valenciana. Les empreses emergents valencianes van ser l’objecte d’estudi per a Silvia López Martín a Ecosistema startup valencià. Fugacitat, ombres i llum. Sergi CastilloPrats va fer una exhaustiva investigació sobre la privatització dels serveis de la sanitat valenciana que podem llegir a La batalla per la sanitat valenciana. I Lucas Marco va examinar el recorregut de la policia política del franquisme amb l’arribada de la democràcia en Simplemente es profesionalidad. Historias de la Brigada Político Social de València.

  A més, Vicent Garcia Devís va analitzar, l’any 2019, la situació del poble saharaui des de la seua experiència com a corresponsal de la televisió valenciana en El Sàhara. La terra promesa. Per últim, l’obra col·lectiva La comunicació a la Comunitat Valenciana (2010-2018). Crisi i canviva fer una foto de l’estat del sector coordinada i editada per Guillermo López García, director de la col·lecció.

  Animem als nostres lectors a descobrir els volums de la sèrie Periodisme i a comprar els llibres a les seues llibreries de confiança i proximitat. I recordem als periodistes interessats que el pròxim dia 30 de setembre de 2022 es tanca el termini de la nova Beca Josep Torrent.