Anna Moner, nova coordinadora de l’Institut d’Humanitats i de Patrimoni del Magnànim

    • Data:27-04-2022
    Anna Moner, nova coordinadora de l’Institut d’Humanitats i de Patrimoni del Magnànim
    • Amb l’elecció de Moner es pretén impulsar les vessants de literatura i d’art del Magnànim 

    La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha nomenat en l’últim Consell d’Administració celebrat este matí, a l’escriptora i artista valenciana Anna Moner com a la nova coordinadora de l’Institut d’Humanitats i de Patrimoni.

    El primer coordinador de l’Institut d’Humanitats i de Patrimoni ha sigut el catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts en el Departament de Filosofia de la Universitat de València Anacleto Ferrer Mas, amb una tasca notable, que ha reconegut el Consell d’Administració, qui ha deixat pas per motius de càrrega de feina a la Universitat. Cal destacar, a més del rigor i qualitat de la col·lecció de llibres Novatores, especialitzada en filosofia, diverses iniciatives exitoses com dur al prestigiós sociòleg Axel Honneth a València, entre moltes altres. Ferrer continuarà lligat al Magnànim dirigint la col·lecció Novatores.

    La elecció de Moner, llicenciada en història de l'art, artista plàstica i escriptora, vol donar a l’Institut un altre perfil per a impulsar els camps de la literatura i l’art del Magnànim i generar activitats per a fer més visible el treball dels creadors, artistes i escriptors, amb especial atenció a la creativitat valenciana.

    Anna Moner Colonques

    Anna Moner (Vila-real, la Plana Baixa), llicenciada en Història de l’Art, és artista i escriptora. Forma equip artístic amb Sebastià Carratalà des del 1987.

    Ha escrit textos per a catàlegs d’exposicions i revistes especialitzades, ha participat en programes de ràdio així com nombroses activitats literàries. A més, ha estat professora col·laboradora de l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives i de La Nau dels Estudiants. Ha publicat diversos relats i és coautora de l’obra teatral La morta enamorada.

    També ha publicat les novel·les Les mans de la deixebla (Bromera, 2011), Premi Enric Valor; El retorn de l’Hongarès (Bromera, 2015), Premi Alfons el Magnànim, Premi Túria i Drac de Sant Jordi 2015 de Catalunya Ràdio i el diari cultural Núvol, i La mirada de vidre (Bromera, 2019), Premi Ciutat d'Alzira. D’altra banda, Gabinet decuriositats (Pruna Llibres, 2015) va rebre el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians al millor assaig (AELC, 2016).