Biblioteca de la Dona, un racó per a descobrir a les grans autores de tots els temps

  Biblioteca de la Dona, un racó per a descobrir a les grans autores de tots els temps

  Conté prop de 14.000 títols de tots gèneres literaris i camps del coneixement. Les millors escriptores de la literatura universal

  En ple barri del Carmen, dins d'una antiga capella de religiosos Camilos reconvertida en biblioteca, tenim un catàleg públic -i seleccionat amb molt de criteri- de novel·les, poemaris, revistes, assajos i tractats científics i humanístics. Prop de 14.000 títols amb punt en comú: la dona.

  La Biblioteca de la Dona (Carrer Nàquera, 9), fundada a mitjans dels anys huitanta, es troba molt prop de les Torres de Serrans. Està estratègicament situada en aqueixa jugular cultural i social de la ciutat que connecta xicotetes galeries d'art, l'IVAM, el Centre Cultural de la Beneficència i el Centre del Carmen. Malgrat això, aquesta xicoteta biblioteca especialitzada és molt menys coneguda del que la lògica podria dictar-nos. En aquests moments té prop de 3.400 usuàries.

  Tot va començar amb donacions particulars de dones feministes, i va continuar amb les primeres adquisicions. Les bibliotecàries van anar conformant una col·lecció de títols fonamentals de la literatura universal escrits per dones. Molts d'ells impossibles d'obviar en cap biblioteca pública del món. Però, al mateix temps, van entrar altres títols, temàtiques i autores molt menys conegudes. Començava així aqueix treball de prescripció imprescindible; aqueixa cadena de valor infinit i intergeneracional, que duen a terme les professionals en col·laboració amb les usuàries de la biblioteca.

  La labor més evident de la Biblioteca de la Dona és preservar i visibilitzar a autores, creadores i professionals de tota mena -fotògrafes, artistes plàstiques, activistes, historiadores, pensadores…