Biografies de creadors imprescindibles amb la col·lecció Itineraris

    • Data:13-09-2022
    Biografies de creadors imprescindibles amb la col·lecció Itineraris

    La col·lecció Itineraris ha publicat biografies d’artistes de diferents disciplines des de l’any 1999. Enguany s’ha représ la seua continuïtat amb Román de la Calle com a director. Arts plàstiques, escultura, música, disseny, fotografia, dansa, performance i altres disciplines desenvolupades per creadors valencians contemporanis, en una sèrie que estudia la seua vida i obra des de la perspectiva d’experts historiadors i teòrics de l’art.

    L’última de les incorporacions, publicada en gener de 2022, és la història de Julián Martínez Sotos, escultor d’origen valencià que va viure, des de xiquet, exiliat a Mèxic. Miguel Cereceda, professor titular d'Estètica i Teoria de les Arts en la Universitat Autònoma de Madrid i crític d'art en el diari ABC de Madrid, estudia els seus orígens, la seua obra i com va esdevindre l'artista responsable de la plasmació monumental del programa ideologicopolític del Mèxic dels anys setanta i vuitanta.

    El músic Carlos Santos, la pintora Rosa Torres, el fotògraf Francisco Jarque o el dissenyador Paco Bascuñán són només una xicoteta mostra dels protagonistes que hi podem trobar a la col·lecció. El catàleg complet pot consultar-se al nostre web i, com sempre, recomanem als nostres lectors que demanen les obres a la seua llibreria de confiança.