Cándido Polo Griñán, premi València d'assaig 2021, i Ana Hernández Merino fan una exposició sobre els espais de la salut mental a la UV

    Cándido Polo Griñán, premi València d'assaig 2021, i Ana Hernández Merino fan una exposició sobre els espais de la salut mental a la UV

    El Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València organitzen l'exposició La nau dels bojos, una odissea de la desaraó, comissariada per Cándido Polo Griñán i Ana Hernández Merino. Podrà visitar-se del 12 de maig al 23 d'octubre de 2022 al Centre Cultural La Nau de València.

    A partir de la metàfora nàutica del títol, La nau dels bojos analitza la relació dialèctica entre bogeria i societat, en els més de sis segles que disten de la fundació d’asil original edificada a la ciutat de València en 1409. La mostra es distribueix entre la Sala Estudi General i la Sala Acadèmia del Centre Cultural La Nau. A la primera sala analitza l'etapa relacionada amb els dos primers centres, Hospital d'Innocents i Hospital General. La segona aborda el període contemporani que es va iniciar al final del segle XIX des del manicomi de Jesús, com a pas previ a la inauguració de l'hospital psiquiàtric de Bétera, concebut des de la concentració marginal, que prompte quedaria desfasat quan es va imposar les noves polítiques d'intervenció comunitària.

    Cándido Polo Griñán va rebre el Premi València d'assaig 2021 pel treball Bogeria i salut mental a València. El manicomi de Jesús (1866-1989), editat per la Institució Alfons el Magnànim.

    Més informació al web de la Universitat de València