Celebra el Dia Internacional de la Poesia amb nosaltres

  • Data:21-03-2024
  Celebra el Dia Internacional de la Poesia amb nosaltres

  Les recomanacions del Magnànim per al dia Mundial de la Poesia.

  Hui 21 de març és el Dia Mundial de la Poesia. Instituït per la UNESCO el 1999, és un reconeixement al paper de la poesia com a mitjà per satisfer les necessitats estètiques del món actual, i una jornada d'homenatge a tothom qui manté viva la poesia com a una de les manifestacions artístiques més elevades de l'esperit humà.

  Des del Magnànim et fem una selecció de recomanacions de llibres de poesia que podeu trobar en el nostre catàleg:

  · Ciutadà. Poema líric nord-americà de Claudia Rankine. La seua poesia es caracteritza per polemitzar el racisme i, en especial, la situació de la dona negra, un fet que ha estat positivament reconegut pel públic i la crítica, com també distingit per diversos guardons.

  · Poemes inèdits de Joan Fuster. Vint-i-sis composicions de Joan Fuster de diverses èpoques i estils que fan del llibre una mostra ben expressiva de la qualitat i l'atractiu dels seus versos. El pròleg de Salvador Ortells Miralles, especialista en l'obra poètica de Joan Fuster, ofereix una visió global de la poesia fusteriana coneguda en relació amb la poesia inèdita. En definitiva, un motiu immillorable per a llegir un autor rellevant en el panorama poètic valencià contemporani, però també en l'àmbit de la poesia catalana del seu temps.

  · Poesia completa 1976-2016 de Marc Granell. L'obra completa d'un dels més grans poetes valencians contemporanis. Autor d'una obra de caràcter cru i pessimista, al present volum es podran trobar la diversitat de temàtiques tractades pel poeta durant quaranta anys. Des de l'amorosa Versos per a Anna, a obres més socials com Refugi Absent.

  · Poesia completa. 1971-2018 de Josep Piera. Aquesta obra és una finestra que ens transporta d'una manera fascinant a un Mediterrani dibuixat i eternitzat, els seus versos ens permeten experimentar tot un seguit d'imatges que defineixen el món que viu i percep mitjançant l'exploració d'uns poemes que expressen i canten la riquesa de tot allò que comença i acaba. Josep Piera és el poeta sensorial, el del temps present eternitzat en un instant, el poeta conscient de que ha sigut i el del goig per la celebració de cada tram de la vida.

  · Defensa d'una forma. Poesia completa 1976-2018 de Jaume Pérez-Muntaner. La seua poesia ens connecta inèditament en una crítica consciència de món que el poeta humanitza i, de llibre en llibre, ens mostra com la seua evolució vital transforma la lectura amb esclats de perplexitats i emocions.

  · La mirada del Mediterráneo. Estudio de doce poetas valencianos en lengua castellana de Pedro García Cueto. El llibre se centra als nuclis temàtics que convergeixen en la recerca de la llum mediterrània com a eix essencial que vertebra unes obres riques en influències i hereves d'una llarga cultura inserida en l'àmbit valencià.

         

  Troba més poesia al nostre catàleg.