​Contem i comptem: les editorials valencianes a La Setmana

    • Data:05-09-2022
    ​Contem i comptem: les editorials valencianes a La Setmana

    La Setmana del Llibre en Català, que celebra la seua 40a edició del 9 al 18 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona, compta amb la participació de moltes firmes i editorials valencianes. La celebració de l’Any Fuster i el lliurament del Premi Trajectòria a Joan Francesc Mira marquen la presència del nostre territori a la fira. Però, a més, el 18 de setembre, dia del tancament, se celebrarà “Contem i comptem”, una jornada especial dedicada a les lletres valencianes organitzada per l’Associació d’Editorials del País Valencià, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, CEDRO i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Narrativa, poesia, novel·la gràfica, assaig, divulgació i literatura infantil són alguns dels gèneres dels quals es presentaran les últimes novetats creades al nostre territori. L’acte estarà conduït pels periodistes Xavier Graset i Maria Fuster, i serà amenitzat amb l’actuació de Mireia Vives i Borja Penalba.

    La poesia de Joan Fuster, editada conjuntament per la Institució Alfons el Magnànim i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, obrirà l’acte a les 11 del matí amb una lectura dramatitzada a càrrec d’Ismael Sempere. Seguint amb l’homenatge a l’intel·lectual de Sueca, es presentaran algunes de les últimes novetats editorials al voltant de la seua obra. Entre elles, la nova edició del llibre De viva veu, edició d’Editorial Afers i el Magnànim, que revisa les entrevistes que Fuster concedí a diferents mitjans de comunicació. També es presentaran els llibres A casa Joan Fuster. Les tertúlies de Sueca, de Salvador Vendrell, editat per Onada Edicions; Joan Fuster i “Serra d’Or, d’Àngel Cano Mateu, editat per Publicacions de la Universitat de València; i el recull de textos de Josep Pla Hem d’acostar-nos més a València, editat per 3i4.

    Andana Editorial presentarà les seues últimes novetats en novel·la gràfica, entre elles l’obra guanyadora als Premis València 2021 de la Institució Alfons el Magnànim: Un os al Marroc, de Lluc Silvestre. Miguel Ángel Giner Bou i Sussana Martín, també, presentaran El misteri de la muntanya Morta.

    Pel que fa a narrativa, es presentaran El vicecònsol, de Xavier Serra, editat per Editorial Afers; Indòmit, de Tomàs Llopis, editat per Lletra Impresa; Piranya social, de Mariló Àlvarez, editat per Sembra Llibres; Tancament perimetral, d’Elisabet Roig, editat per Bromera; i la traducció de Carme Manuel d’Històries originals de la vida real, de Mary Wollstonecraft, editat per Publicacions de la Universitat de València. La nostra poesia més recent també estarà representada amb Tremola’ns, de Xevi Pujol i Molist, editat per 3i4; i Vora l’Esfinx, d’Antòni Prats, editat per Lletra Impresa. I, d’entre les novetats de literatura infantil, es presentarà Bruna la bruixa i el secret de l’Encantada, de Pasqual Alapont i Viv Campbell, editat per Bromera; i Lladre de Verdures, d’Albert Gisbert Albero i Lourdes Gimeno, editat per Edicions 96.

    Entre les presentacions d’obres de divulgació, trobem una altra de les nostres coedicions. Notícia del País Valencià, de Nèstor Novell i Josep Sorribes i coeditat per Balandra Edicions, el Magnànim i la Càtedra d’Economia Valenciana, actualitza el context de l’assaig de Joan Fuster Nosaltres els valencians en el 60 aniversari de la seua publicació. També es presentaran Gaetà Huguet breva. Patriarca del Valencianisme, de Vicent Pitarch, editat per Publicacions Universitat Jaume I; i Faustí Barberà. Els orígens del valencianisme polític, de Santiago Ferrandis, editat per Perifèric Edicions.

    El penúltim bloc de l’acte es dedicarà a la cultura popular valenciana, amb les presentacions de De Pastor a Pastor, de Joan Besalduch, editat per Edicions 96; i Materia de València, de Vicent Baydal, i Arrossos i molt més, de Ximo Carrión, editats per Drassana. La literatura d’assaig tancarà l’acte amb Afusellats, mestres i republicans, de Wilson Ferrus, editat per Perifèric Edicions; i Educar per al col·lapse. Reflexions des de l’aula, de Jordi Marín i Monfort, editat per Onada Edicions.

    El Magnànim estarà present durant tota La Setmana al mòdul número 3 i participarà en altres presentacions, com la de les obres premiades als Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians. Podeu consultar tota la informació i horari de les activitats al web de la fira (lasetmana.cat).