Darreres setmanes per a inscriure's en els Premis València i València Nova 2024

  • Data:28-02-2024
  Darreres setmanes per a inscriure's en els Premis València i València Nova 2024

  Vos recordem que ja estan disponibles les bases dels Premis València i València Nova 2024, que convoca la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació. El termini de presentació d'obres s'obrí el 16 de febrer i es tancarà el 15 de març.

  La tramitació i la presentació de la sol·licitud de participació es faran únicament per mitjans electrònics en la seu electrònica de la Diputació de València (www.sede.dival.es) mitjançant el formulari electrònic habilitat a este efecte.

  El disseny dels cartells d'esta convocatòria és obra de Marta Negre.

  Els Premis València tenen onze categories en les modalitats següents: narrativa en valencià i castellà, poesia en valencià i castellà, assaig i novel·la gràfica. A diferència de la resta, la modalitat de novel·la gràfica pot ser d'autoria col·lectiva i s'atorga a un projecte sobre el qual s'ha de presentar un dossier amb un mínim de 16 pàgines acabades, que han d'anar acompanyades del guió detallat de tota l'obra amb un mínim de 3 pàgines. La categoria València Nova està dirigida als menors de 36 anys i a persones de qualsevol edat sense cap llibre publicat del gènere corresponent a la categoria a la qual es presenten; les categories són narrativa en valencià i castellà, poesia en valencià i castellà, i assaig.

  La comissió de valoració estarà composta per un president, que serà el diputat de Cultura de la Diputació, Paco Teruel, sense vot en la deliberació dels premis, i un màxim de quatre vocals especialistes de reconeguda competència. El jurat, la decisió del qual serà inapel·lable, es reunirà, debatrà sobre les obres presentades i valorarà motivadament la idoneïtat de la guanyadora. La relació dels membres i la data per a la deliberació es donaran a conéixer quan es publique el decret corresponent.

  Els Premis València consisteixen en un premi en metàl·lic amb una dotació total de 100.000 €. Per modalitats, són 13.000 € en narrativa (en valencià i en castellà) i assaig, 12.000 € en novel·la gràfica i 9.000 € en poesia (en valencià i en castellà). Quant a la categoria de València Nova, els premis són de 7.000 € en narrativa i assaig i 5.000 € en poesia.

  Els dubtes i les consultes relacionades amb el contingut d'esta convocatòria s'atendran exclusivament en el correu electrònic premis.valencia@dival.es. Les incidències en la tramitació electrònica relacionades amb qüestions tècniques i informàtiques s'atendran en el correu labatliarespon@dival.es i el telèfon +34 96 388 25 25.

  Convocatòria

  Inscripció telemàtica