Dels faristols als pòdcasts, candidat als Premis de la Crítica Literaria Valenciana

  • Data:12-03-2024
  Dels faristols als pòdcasts, candidat als Premis de la Crítica Literaria Valenciana

  L'Asociación Valenciana de Escritores y Críticos Literarios (CLAVE) ha donat a conéixer els candidats als Premis de la Crítica Literària Valenciana en les modalitats de literatura dramàtica, narrativa, assaig i crítica, i poesia. Entre els seleccionats, es troba Dels faristols als pòdcasts. Persuasió política per a noves generacions, de Teresa Ciges Barberán, en la modalitat d'assaig i crítica.

  El llibre Dels faristols als pòdcasts fou Premi València Nova Alfons el Magnànim d'assaig 2023 i està editat per la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.

  Dels faristols als pòdcasts aborda des d'una perspectiva externa l'evolució dels nous formats, però també ofereix una visió interna amb entrevistes a polítics que han optat per fer programes d'infoentreteniment en You Tube, tot això per a oferir una radiografia completa de les estratègies que s'estan duent a terme des de la política per a arribar a les noves generacions.

  La XLIII edició dels Premis de la Crítica Literària Valenciana se celebrarà un any més en la Rambleta, i la decisió del jurat es farà pública el 18 de maig. Els premis s'atorguen en quatre modalitats: poesia, narrativa, assaig i literatura dramàtica, i es concedeixen a les millors obres, segons el parer de la crítica literària valenciana, publicades durant l'any recentment acabat.

  Els jurats estan formats per crítics literaris valencians, professors de les universitats i col·laboradors en diferents mitjans de comunicació i suplements literaris, tots ells nascuts o residents en la Comunitat Valenciana. Els jurats es nomenen per tres terços: mitjans de comunicació, universitats valencianes i institucions, crítics independents i associacions literàries i culturals compostes per crítics literaris, entre elles, l'associació convocant. Tots ells han de dedicar-se a la crítica, la investigació o la promoció literària.