Destacats de la setmana: Viatge a Escandinàvia

    Destacats de la setmana: Viatge a Escandinàvia

    El nou llibre Viatge a Escandinàviaeditat per la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, és un dels destacats d'aquesta setmana de la Plaça del Llibre.

    El volum de Josep Sanchis Sivera, amb traducció de Carles Fenollosa, introducció i edició Rafael Roca Ricart, està dins de la col·lecció de Debats.

    L’any 1911 ben pocs valencians devien saber on parava Escandinàvia. En una època en què viatjar estava a l’abast de molt poques persones, l’escriptor i historiador Josep Sanchis Sivera no dubtà a agafar el seu «maletí de mà amb allò més indispensable», tal com ell mateix escrigué, i visitar un territori que es presentava, als ulls dels seus coetanis, com a exòtic i remot. Així, des de mitjan juliol i fins als darrers dies d’agost, va explorar les ciutats de Copenhaguen, Malmö, Uppsala i Estocolm. I, posteriorment, explicà els detalls i les vicissituds del seu recorregut al llarg de vint-i-dues cròniques periodístiques que, recuperades i traduïdes al valencià, conformen aquest apassionant Viatge a Escandinàvia. Un volum que presenta Sanchis Sivera com un ciutadà del món «sempre desitjós d’enriquir els seus coneiximents, i sempre neguitós pensant que la vida és curta per a les seues ambicions de saber», tal com apuntà l’escriptor i historiador Jesús Ernest Martínez Ferrando.