Disponible la segona edició del llibre Un planeta creatiu

  • Data:13-05-2024
  Disponible la segona edició del llibre Un planeta creatiu

  La segona edició d'Un planeta creatiu de Juli Peretó, ja es troba disponible després de l'èxit de la primera edició que va esgotar tots els exemplars. El llibre, el qual va ser publicat per primera vegada en 2023, i narra les principals explicacions científiques sobre l'emergència natural i la fabricació artificial de la vida, així com el desplegament de la complexitat biològica al llarg de quasi quatre mil milions d'anys.

  L'autor presenta, no sols les idees actuals i els seus antecedents històrics i filosòfics, sinó que ens aporta anècdotes i vivències de més de trenta anys d'estudi d'una qüestió científica tan fonamental com la de l'origen de la vida terrestre.

  El llibre s'acompanya amb il·lustracions de Manuel Boix amb els retrats d'uns certs autors, perquè el llibre és un homenatge a tots els autors, alguns que tan sols ha llegit i altres als qui ha tingut la fortuna de conéixer personalment i creu que li han influït d'alguna manera en el seu treball i pensament amb un resultat molt bonic. També va acompanyat d'un poema del seu col·lega Carlos Briones sobre el naixement de la vida. Carlos és un científic i un bon amic seu, i va escriure el poema mentre acabava el llibre.

  Juli Peretó pertany al Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València i a l’Institut d’Estudis Catalans. Cofundador de Darwin Bioprospecting Excellence SL i membre de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (CSIC-UV), fou secretari i vicepresident de la International Society for the Study of the Origin of Life, societat que el nomenà fellow el 2014. Col·labora amb la UCC+i de la UV i intenta que els futurs biotecnòlegs sàpien metabolisme. El Comitè d’Educació Bioquímica de la FEBS el convidà a compartir la seua experiència innovadora d’ensenyar una bioquímica amb aroma evolutiva.