Disponibles les bases dels premis València i València Nova 2024

  • Data:12-02-2024
  Disponibles les bases dels premis València i València Nova 2024

  Ja estan disponibles les bases dels Premis València i València Nova 2024, que convoca la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació. El termini de presentació d'obres s'obrirà el 16 de febrer, quan es publique la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província del 15 de febrer, i es tancarà el 15 de març. La sol·licitud es presentarà i tramitarà únicament per mitjans electrònics.

  El disseny dels cartells d'esta convocatòria és obra de Marta Negre.

  Els Premis València tenen 11 categories en les modalitats següents: narrativa en valencià i castellà, poesia en valencià i castellà, assaig i novel·la gràfica. A diferència de la resta, la modalitat de novel·la gràfica pot ser d'autoria col·lectiva i s'atorga a un projecte sobre el qual s'ha de presentar un dossier amb un mínim de 16 pàgines acabades i acompanyades del guió detallat de tota l'obra d'un mínim de 3 pàgines. La categoria València Nova està dirigida als menors de 36 anys i a persones de qualsevol edat sense cap llibre publicat del gènere corresponent a la categoria a la qual es presenten; les categories són narrativa en valencià i castellà, poesia en valencià i castellà, i assaig.

  Els Premis València consisteixen en un premi en metàl·lic amb una dotació total de 100.000 €. Per modalitats, són 13.000 € en narrativa (en valencià i en castellà) i assaig, 12.000 € en novel·la gràfica, i 9.000 € en poesia (en valencià i en castellà). Quant a la categoria de València Nova, els premis són de 7.000 € en narrativa i assaig i 5.000 € en poesia.