Dos llibres del Magnànim, entre els més venuts en Fan Set

  • Data:16-11-2023
  Dos llibres del Magnànim, entre els més venuts en Fan Set

  Esta setmana, la llibreria Fan Set de València ha fet públics els llibres més venuts d'este mes.

  La Veu dels Llibres, Revista d’informació i crítica literària acaba de publicar la llista amb els llibres més venuts en la llibreria Fan set, en la qual trobem dos de les darreres publicacions de la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació.

  El País Valencià. Estudis de geografia, història i art

  Manuel Sanchis Guarner. Obra Completa II

  Este segon volum de l’obra completa de Sanchis Guarner, titulat El País Valencià. Estudis de geografia, història i art, arreplega els seus estudis sobre diversos aspectes de la geografia, la història i la producció artística del País Valencià, amb temes tan variats com la València visigòtica, la València musulmana, la vertebració i el poblament del Regne de València a partir de la conquesta de Jaume I, el desenvolupament urbà de la capital al llarg dels segles, la visió que diversos viatgers forans forniren del País Valencià a partir del seu pas per estes terres, les demarcacions i denominacions històriques del Regne de València, el paper de personatges cabdals de la història literària i cultural, com Francesc Eiximenis, sant Vicent Ferrer i Joan Lluís Vives, i les aportacions de pintors i gravadors valencians de distintes èpoques.

  Les absències, d’Irene Klein Fariza

  Premi València Nova Alfons el Magnànim de narrativa en valencià 2023

  Recull de relats sobre l’absència, el dolor de la soledat i el buit. Els temes del recull de contes (suficientment cohesionat com per a considerar-lo una unitat clara) giren al voltant de l’absència d’alguna cosa: absència materna, absència de familiars o amics, l’absència després d’una ruptura, el buit que deixa l’avortament, etc. Per tant, els temes abstractes són: l’absència, el buit, la identitat, la soledat i una certa tristesa i malenconia. La música també és un tema recurrent. És un llibre amb temes durs, però que es fa agradable de llegir.