El Joan Fuster més íntim i humà

  • Data:20-04-2022
  El Joan Fuster més íntim i humà

  Poesia completa. 1945-1987 ens mostra el Joan Fuster més íntim i humà. Una edició conjunta del Magnànim i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per a celebrar l'Any Fuster, que ja podeu trobar al nostre web i llibreries.

  Més enllà dels assaigs, els articles i els aforismes de Joan Fuster, la poesia també representa una activitat significativa de la seua extensa obra. El gènere poètic forma part dels seus interessos, el seu estudi abraça des dels clàssics medievals fins a la poesia del segle XX, inclosa la universal, i la pròpia producció poètica escrita es prolonga en el període 1945-1987. Així, amb diferent intensitat i en èpoques distintes, Fuster escriu i publica poesia, tal com recull de manera exhaustiva aquest volum.

  Salvador Ortells Miralles ha editat l’obra poètica completa seguint la proposta d’uns cicles temàtics que convoquen a una lectura nova, que descobreix tant la profunda consciència del poeta com alhora la vigència d’aquesta poesia on sempre ha estat, al si de la millor tradició contemporània.

  En l’obra poètica de Joan Fuster es poden observar dues tendències, una de tall simbolista i una altra de filiació surrealista, en les quals també s’expressa un personal eclecticisme estètic i un lúcid afany experimental. Fuster en el poema arriba sempre a resultats commovedors, és singularment irreverent i en tot cas alié als llocs comuns. Una altra riquesa de la seua poesia es troba en la varietat de tipus d’estrofes: sonets, dècimes, madrigals, vers lliure, com així mateix en tots els temes que tracta: festius, amorosos, amistosos, existencialistes, satírics i polítics.

  Més informació