El llibre vola cap a la facturació més alta de l'última dècada a Espanya

    El llibre vola cap a la facturació més alta de l'última dècada a Espanya

    El major nombre de novetats impulsa el sector, que podria aconseguir un inèdit 23% d'increment al final de l'any, segons un estudi presentat en l'última jornada del Fòrum Edita.

    Un any després de la caiguda del mercat després del confinament pandèmic, les xifres són per a fregar-se els ulls: la facturació del llibre comercial durant els sis primers mesos de 2021 llança un espectacular creixement del 17,1%, vertiginós i estratosfèric comparat amb el mateix període del prepandèmic 2019 (2,1%).

    Al bon comportament del llibre (un repunt del 44% si es compara només amb el primer semestre del 2020) tampoc és alié la facilitat per a trobar-los gràcies a la venda en línia, que aquest 2021 representa ja un 34%, enfront del 23% de 2019.

    Les xifres han reforçat l'ambient d'optimisme que ha marcat les jornades de la VI edició del Fòrum Edita de Barcelona, que es clausura hui i que, organitzat pel Gremi d'Editors de Catalunya i el Màster d'Edició de la Universitat Pompeu Fabra, és de les poques trobades internacionals del sector a Espanya.