El Magnànim reprén la convocatòria de els premis València i València Nova 2020

  • Data:01-06-2020
  El Magnànim reprén la convocatòria de els premis València i València Nova 2020

  Es reprén el termini per a la presentació de les obres d'assaig, narrativa, poesia i novella gràfica.

  Represa dels Terminis Administratius Suspesos per Decret de la Presidència núm. 2823 de 16 març del 2020, de la Diputació de València, com a conseqüència del Reial Decret 4638/2020, de 14 de març pel qual es decreta l'estat d'alarma.

  D’acord amb allò que estableix l’article 9 del Reial Decret 537/2020, de 22 de maig, amb efectes del dia 1 de juny de 2020 es reprén el còmput de terminis per a la presentació de sollicituds de participació en els Premis València, com a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma per a la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

  Bases de la convocatòria dels premis València 2020: Bases Premis 2020


  Termini de presentació: es reprén des de l'1 de juny fins al 17 de juny de 2020.

  Presenta la teua candidatura >>PUNXA ACÍ<<

  Els premis València es divideixen en les modalitats de narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i castellà, assaig i consoliden la modalitat de novella gràfica, introduïda en 2018, que a diferència de la resta, pot ser d’autoria collectiva i s'atorga a un projecte del qual s'ha de presentar un dossier amb un mínim de 16 pàgines acabades, acompanyades del guió detallat de la totalitat de l’obra, d’un mínim de 3 pàgines. Enguany, en ambdós premis, el termini de presentació de les obres és més ampli respecte a la passada convocatòria i a més, la categoria València Nova manté l’ampliació de l’edat dels participants als 35 anys inclusivament, tal com es va estipular en 2019. Els diferents jurats, formats per persones de reconegut prestigi i trajectòria es reuniran per deliberar i emetre veredicte el 28 de maig*, presidits, amb veu però sense vot, per la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó.

  La concessió dels guardons comporta la publicació de l’obra, un quadro original de l’artista Manuel Boix i un premi en metàllic de 12.000 euros en les modalitats de narrativa i assaig, de 7.500€ en les de poesia i de 8.000 € en la de novella gràfica. Pel que fa a la categoria de València Nova, els premis, a més de la publicació de l’obra i l’obra de Boix, són de 5.000€ en narrativa i assaig i 3.000€ en poesia. El premi d’assaig serà publicat directament pel Magnànim, mentre que Bromera editarà els llibres en valencià (poesia i narrativa), Versátil ho farà amb els premis de narrativa en castellà, Hiperión s’ocuparà dels premis de poesia en castellà i finalment l'obra premiada en la modalitat de novella gràfica serà publicada per Andana.

  El disseny dels cartells d’aquesta convocatòria és obra de Verónica Fabregat.

  Inscripció telemàtica

  *La nova data de comunicació del veredicte es comunicarà pròximament.