El Magnànim ajorna la convocatòria dels premis València i València Nova de 2020

  El Magnànim ajorna la convocatòria dels premis València i València Nova de 2020

  Suspensió dels termes i interrupció dels terminis dels procediments administratius en curs. Aquesta mesura, que pots consultar ací respecte al Premis València i València Nova 2020, suposa:


  El termini per a presentar la plica o el seu enviament postal queda ajornat mentre estiga en vigor l'estat d'alarma declarat pel Reial Decret 463/2020 de març pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19.

  Bases de la convocatòria dels premis València 2020: Bases Premis 2020


  Per causa de força major, la data límit de presentació d'obres als premis València i València Nova de 2020 ,que convoca la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació (originalment establerta el 31 de març), queda ajornada mentres estiga en vigor el Reial Decret 463/2020, pel qual es declara l'estat d'alarma per la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus COVID-19.

  Presenta la teua candidatura >>PUNXA ACÍ<<

  Els premis València es divideixen en les modalitats de narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i castellà, assaig i consoliden la modalitat de novella gràfica, introduïda en 2018, que a diferència de la resta, pot ser d’autoria collectiva i s'atorga a un projecte del qual s'ha de presentar un dossier amb un mínim de 16 pàgines acabades, acompanyades del guió detallat de la totalitat de l’obra, d’un mínim de 3 pàgines. Enguany, en ambdós premis, el termini de presentació de les obres és més ampli respecte a la passada convocatòria i a més, la categoria València Nova manté l’ampliació de l’edat dels participants als 35 anys inclusivament, tal com es va estipular en 2019. Els diferents jurats, formats per persones de reconegut prestigi i trajectòria es reuniran per deliberar i emetre veredicte el 28 de maig, presidits, amb veu però sense vot, per la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó.

  La concessió dels guardons comporta la publicació de l’obra, un quadro original de l’artista Manuel Boix i un premi en metàllic de 12.000 euros en les modalitats de narrativa i assaig, de 7.500€ en les de poesia i de 8.000 € en la de novella gràfica. Pel que fa a la categoria de València Nova, els premis, a més de la publicació de l’obra i l’obra de Boix, són de 5.000€ en narrativa i assaig i 3.000€ en poesia. El premi d’assaig serà publicat directament pel Magnànim, mentre que Bromera editarà els llibres en valencià (poesia i narrativa), Versátil ho farà amb els premis de narrativa en castellà, Hiperión s’ocuparà dels premis de poesia en castellà i finalment l'obra premiada en la modalitat de novella gràfica serà publicada per Andana.

  El disseny dels cartells d’aquesta convocatòria és obra de Verónica Fabregat.

  Inscripció telemàtica