El Magnànim convoca una nova edició dels Premis València Nova

  • Data:09-03-2018
  El Magnànim convoca una nova edició dels Premis València Nova

  INSCRIPCIÓ: Punxe ACÍ.

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha anunciat la convocatòria dels Premis València Nova de 2018, per a assaig, poesia i narrativa, tant en valencià com en castellà. Al certamen literari impulsat pel Magnànim poden presentar-se totes les persones, majors de 18 anys i menors de 30 anys, que compten amb una obra original, inèdita i que no haja estat premiada, o estiga a l’espera de resolució, en altres concursos. Les obres poden presentar-se des del dia 8 de març de 2018, fins al 27 d’abril del mateix any.

  Els prestigiosos jurats es reuniran el 14 de juny de 2018 per a decidir i anunciar els guanyadors d’aquesta edició. Els guardons s’entregaran en la ja tradicional gala dels Premis València, que aquest any tindrà lloc en octubre, que estarà conduïda pel còmic Eugeni Alemany; i que comptarà amb la presència de destacades personalitats del món de la cultura valenciana, a més dels premiats en cadascuna de les categories.

  Donar una important oportunitat als més joves va ser un dels objectius principals en l’inici de la nova etapa del Magnànim, per a lo qual es crearen aquestes categories dins dels ja consolidats premis. Als Premis València Nova es poden presentar treballs tant de narrativa, poesia, com d’assaig. El valor econòmic del premi varia depenent de la categoria: 5.000 euros per a la narrativa; 3.000 per a la poesia; i 5.000 per a l’assaig. A més, per a narrativa i poesia hi ha premis en valencià i en castellà. També Bromera, Hiperión i Versátil s’encarregaran de la publicació de les obres.

  Ací pots consultar les bases del Premi València Nova d'Assaig, de Narrativa en castellà, de Narrativa en valencià, de Poesia en castellà i de Poesia en valencià.
  La inscripció s'ha de fer a través de la plataforma que la Diputació de València ha posat en marxa per a facilitar el treball als participants.

  El cartell promocional d’aquesta edició dels premis ha estat dissenyat per la illustradora valenciana Ana Penyas.