El Magnànim convoca una nova edició dels Premis València

  • Data:09-03-2018
  El Magnànim convoca una nova edició dels Premis València

  INSCRIPCIÓ: Punxe ACÍ.

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha anunciat la convocatòria dels Premis València de 2018, per a assaig, poesia i narrativa, tant en valencià com en castellà. Al certamen literari impulsat pel Magnànim poden presentar-se totes les persones, majors de 18 anys, que compten amb una obra original, inèdita i que no haja estat premiada, o estiga a l’espera de resolució, en altres concursos. Les obres podran presentar-se des del dia 8 de març de 2018, fins al 27 d’abril del mateix any.

  Els prestigiosos jurats es reuniran el 14 de juny de 2018 per a decidir i anunciar els guanyadors d’aquesta edició. Els guardons s’entregaran en la ja tradicional gala dels Premis València, que aquest any tindrà lloc en octubre, que estarà conduïda pel còmic Eugeni Alemany; i que comptarà amb la presència de destacades personalitats del món de la cultura valenciana, a més dels premiats en cadascuna de les categories.

  Premis València de Narrativa i Poesia, uns guardons consolidats

  Els Premis València són ja una institució en el món editorial, tant en llengua castellana com valenciana. L’editorial Versátil s’encarregarà de publicar el premi de narrativa en castellà, mentre que Hiperión farà el mateix amb el de poesia. Pel que fa al valencià, la prestigiosa editorial valenciana Bromera serà l’encarregada de la publicació. La quantia econòmica per a la categoria de narrativa serà de 12.000 euros, mentre que per a poesia serà de 7.500, en ambdós idiomes.

  Per a optar al Premi de Narrativa en castellà ha de presentar-se l’obra a doble espai en grandària DIN A4 y amb una extensió no inferior als 300.000 caràcters amb espais ni superior als 600.000 caràcters amb espais. Pel que fa al Premi de Narrativa en valencià, les obres hauran de presentar-se a doble espai en grandària DIN A4, amb una extensió superior als 150 folis.
  En Poesia, tant en castellà i valència, les obres han de presentar-se a doble espai, en grandària DIN A4 i amb una extensió superior als 500 versos.

  El Magnànim continua amb la seua aposta per l’Assaig

  Després de l’èxit dels guardonats del darrer any, aquest 2018 es convertirà en la tercera edició d’aquesta categoria, amb uns premis de 12.000 euros per al Premi València, a més de la publicació de l’obra en la collecció Estudis Universitaris de la Institució Alfons el Magnànim. Les obres del premi d'assaig es podran presentar en qualsevol dels dos idiomes oficials, valencià i castellà, encara que s'editarà i es publicarà en valencià.


  Els treballs que optaran als Premis València d’Assaig podran tractar qualsevol dels camps de coneixements, encara que es valoraran especialment els assajos que tracten aspectes de rellevància per a la societat valenciana. Les investigacions podran desenvolupar un tema únic o diversos íntimament relacionats, però no podran ser simples recopilacions d’articles. Es presentaran a doble espai en grandària DIN A4 i amb una extensió superior als 150 folis numerats, de 2.100 caràcters cada pàgina aproximadament, i amb un resum en anglès de 300 paraules.

  Pots consultar les bases per al Premi de Narrativa en castellà, per al de Narrativa en valencià, el de Poesia en castellà, Poesia en valència i Assaig.
  La inscripció s'ha de fer a través de la plataforma que la Diputació de València ha posat en marxa per a facilitar el treball als participants.

  El cartell promocional d’aquesta edició dels premis ha estat dissenyat per la illustradora valenciana Ana Penyas.