El Magnànim dedica un congrés i un concert a la memòria de les Germanies, 500 anys després

  El Magnànim dedica un congrés i un concert a la memòria de les Germanies, 500 anys després

  La Institució Alfons el Magnànim ha organitzat el congrés El record de les Germanies per celebrar el cinqué centenari de la revolta de les Germanies. La inauguració, aquest dimecres, 24 de novembre, comptarà amb un concert de Capella de Ministrers al saló d'actes Alfons el Magnànim de la Beneficència, a València.

  L'eix de la trobada és «el record d'aquella revolució valenciana al llarg dels segles i en diferents espais o àmbits». Reconeguts especialistes, des d'una perspectiva polièdrica, acostaran «la pervivència en la memòria d'aquell enfrontament armat d'importància cabdal, possiblement l'esdeveniment històric en què, per primera vegada, el protagonista no va ser un personatge concret, sinó el poble valencià».

  El director del congrés, el professor Vicent J. Escartí, farà la ponència inaugural, titulada «Del segle XVI al XXI: la memòria de les Germanies», un repàs al record del moviment agermanat al llarg de la nostra història. A continuació, la Capella de Ministrers presentarà un programa que recrea músiques de l'època amb un text narratiu original del mateix Escartí basat en les cròniques valencianes de Guillem Ramon Català i de Miquel Garcia.

  El format del congrés, tret de la ponència, és virtual, per a evitar possibles limitacions d’assistència del públic a causa de la COVID-19. Per tant, les ponències es podran seguir accedint al web http://germania-record.com/. A més, també estan recollides en el número 5 de la Revista Valenciana de Filologia que serà presentat per Escartí en l’acte.

  Programació del congrés