El Magnànim i l'Instituto Cervantes editem «Desde la noche y la niebla», amb obres d'Artur Heras

  • Data:19-09-2022
  El Magnànim i l'Instituto Cervantes editem «Desde la noche y la niebla», amb obres d'Artur Heras

  En Desde la noche y la niebla, Artur Heras i Anacleto Ferrer aborden, mitjançant imatges artístiques i els textos que les glossen, les relacions entre el nazionalsocialisme i el franquisme en els moments més foscos del segle xx i ens recorden —com apunta Luis García Montero en el seu pròleg al llibre— «que la velocitat a què s'expandeix la foscor és sempre major que la velocitat de la llum» i «que certs avisos sempre són actuals».

  El llibre completa una exposició d’Artur Heras, que pot visitar-se fins al 29 d’octubre a dos localitzacions de Bremen (Alemanya): la Stadtbibliothek (la Biblioteca Pública Central) i la seu de l’Instituto Cervantes. Els visitants poden veure 30 obres que relaten històries sobre les desaparicions de presoners espanyols deportats a Alemanya després de la Guerra Civil. La publicació, que coeditem l’Instituto Cervantes i la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, arreplega fins a 100 obres de l’artista de la Costera.

  Artur Heras és un artista espanyol amb una trajectòria internacional àmplia i reconeguda en el camp de la pintura i l'escultura. El disseny gràfic i la il·lustració de llibres són, amb el comissariat d'exposicions, altres apartats destacables de la seua activitat. Ha creat cartells de cinema, teatre i exposicions.

  Anacleto Ferrer és catedràtic d'Estètica i Teoria de les Arts en la Universitat de València. Autor, coautor, traductor i editor de més d'una vintena de llibres sobre filosofia, literatura, art i cinema, ha publicat nombrosos articles d'investigació en revistes nacionals i internacionals.